UFC Scheidsrechters - Vechtsport Info
Home / Tips & Meer / UFC Scheidsrechters

UFC Scheidsrechters

De 5 meest bekende UFC-scheidsrechters voor je op een rij

In elk type vechtsport (of welke sport dan ook) spelen de scheidsrechters een grote rol. Zij zijn de baas en de uitkomst van een wedstrijd kan mogelijk in hun handen liggen.

In de UFC staan ​​de scheidsrechters veel meer onder druk. Een beslissing die een paar seconden te laat of te vroeg is genomen, kan snel leiden tot een woedende menigte fans die oproept tot ontslag van de scheidsrechter.

Beroemde scheidsrechters

Misschien wordt niet genoeg respect getoond aan de informele ‘derde man in de Octagon’. En om die reden gaat deze uit naar de scheidsrechters.

Vandaag ga ik de top 5 van meest beroemde scheidsrechters rangschikken, om te hebben aangevraagd voor de UFC. Deze lijst rangschikt deze scheidsrechters niet noodzakelijkerwijs naar hoe goed ze zijn (hoewel het redelijk dichtbij is), maar naar hoe herkenbaar ze zijn. Laten we beginnen.

Herb Dean

De beroemdste scheidsrechter van MMA zou geen verrassing moeten zijn, want het is de ervaren ref van de Octagon, Herb Dean.

Herb Dean heeft de UFC lange tijd als scheidsrechter gediend en er is een reden waarom hij zo gerespecteerd wordt als scheidsrechter. Zijn beslissingen zijn snel en correct voor de situatie, waardoor MMA zo gezaghebbend mogelijk is.

Een voorbeeld van de besluitvormingsvaardigheden van Herb Dean kwam voor het eerst naar voren bij UFC 48, toen hij de wedstrijd tussen Frank Mir en Tim Sylvia leidde. Na 50 seconden in de eerste ronde wist Mir een armbar op Sylvia te plaatsen

John McCarthy

Op nummer 2 op onze lijst hebben we een van de meest herkenbare gezichten in de wereld van MMA, de man die bekend staat als ‘Big’ John McCarthy.

‘Grote’ John McCarthy was een gemakkelijke keuze voor # 2 op deze lijst, aangezien hij al sinds UFC 2 in 1994 in dienst is van de UFC. Hij staat bekend als de autoriteitsfiguur voor MMA-scheidsrechters en is wat alle refs willen zijn.

McCarthy maakte al zo vroeg deel uit van MMA, dat hij daadwerkelijk een rol speelde in de regels van de groeiende sport. In het eerste UFC-evenement werden gevechten alleen beëindigd door knock-out, tikken of de hoek in de handdoek gooien (hoewel de UFC vroeger reclame maakte voor ‘dood’ als een manier om een ​​gevecht te beëindigen).

Zijn grootste gevecht was waarschijnlijk McGregor vs Aldo bij UFC 194, die McGregor in 13 seconden won door knock-out

Mario Yamasaki

Op nummer 3 op onze lijst van beroemde scheidsrechters (of misschien berucht in dit geval) hebben we niemand minder dan Mario Yamasaki.

Mario Yamasaki is waarschijnlijk niemands favoriete MMA-ref, maar hij is zeker bekend bij veel mensen in de community.

De kans is groot dat je hem waarschijnlijk kent van zijn late onderbreking van een gevecht tussen Valentina Shevchenko en Priscila Cachoeira. De wedstrijd was extreem eenzijdig, met Valentina die van begin tot eind domineerde.

Marc Goddard

Marc Goddard is waarschijnlijk de beste MMA-scheidsrechter die uit het VK komt, waardoor hij om dezelfde reden zeer herkenbaar is.

Een ding dat je opvalt bij de meeste MMA-scheidsrechters is dat ze allemaal een soort MMA-achtergrond hebben. Of ze nu terloops trainen of als professionals vechten, ze hebben allemaal een zekere geschiedenis in de sport.

Nou, Marc Goddard is niet anders. Geboren in Birmingham, Engeland, vocht Marc Goddard professioneel als een licht zwaargewicht voordat hij scheidsrechter werd

Mike Beltran

Mike Beltran is al geruime tijd een MMA-scheidsrechter, eigenlijk sinds 2009. Maar hij traint nog langer MMA, heeft in zijn jeugd gebokst en heeft momenteel een bruine band in het Braziliaans Jiu-Jitsu.

Ja, Beltran is niet traag buiten de Octagon, en het moet zeker een rol spelen in zijn vaardigheden als scheidsrechter, omdat hij vaak goede beslissingen neemt als scheidsrechter.

Een van zijn meest prestigieuze gevechten is waarschijnlijk het tweede gevecht tussen Demetrious Johnson en Henry Cejudo voor het kampioenschap vlieggewicht, waarin Cejudo via een split beslissing won.

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page