⛔️ Zware klap! Tyson Fury mag Amerika niet in: 'Tegengehouden' Nieuws
Nieuws

⛔️ Zware klap! Tyson Fury mag Amerika niet in: 'Tegengehouden'

⛔️ Zware klap! Tyson Fury mag Amerika niet in: 'Tegengehouden'

Tyson Fury mag Amerika niet binnen vanwege vermeende banden met maffiabaas Daniel Kinahan. De Ier Kinahan werd in april gesanctioneerd door de Amerikaanse regering. Fury is de tweede bokser die de toegang tot de VS wordt ontzegd. In april mocht Matthew Macklin, voormalig WBA-titeluitdager in het middengewicht, niet naar Las Vegas.

Volgens de Sunday World is Tyson Fury gisteren tegengehouden om aan boord te gaan van een vlucht naar de VS. Gemeld wordt dat Tyson werd tegengehouden door Amerikaanse immigratiefunctionarissen in Engeland vanwege de sancties tegen de Ierse maffiabaas Daniel Kinahan.

Fury's associatie met Kinahan is goed gedocumenteerd. Ze werden in februari samen op de foto gezet terwijl ze genoten van een rondleiding door een MMA-sportschool in Dubai (waar Kinahan zou wonen). In 2020 bedankte Fury Kinahan publiekelijk voor het onderhandelen over zijn contract om tegen Anthony Joshua te vechten. Bob Arum, Fury's Amerikaanse promotor, en Eddie Hearn, hebben onthuld dat Kinahan betrokken was bij een aantal eerdere contracten van Fury.

Verboden gebied

Kinahan, die wordt verondersteld de leider te zijn van de miljarden dollar narcotica smokkelorganisatie die bekend staat als de Kinahan Organised Crime Group, werd in april door de Amerikaanse regering gesanctioneerd. De VS kondigden ook een beloning van $ 5 miljoen aan voor informatie die leidt tot de arrestatie, vervolging en veroordeling van Kinahan.

Onlangs hebben de VS meer personen en bedrijven die aan Kinahan zijn gelieerd, aan hun sanctielijst toegevoegd. De VS hebben ook de toegang tot de VS geblokkeerd voor meer dan 600 personen die banden hebben met Kinahan waaronder dus boksicoon Fury. Voor Fury is dit extra zuur aangezien hij een miljoenen villa in het land bezet, naast het feit dat hij dus in de VS niet meer kan om te boksen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws