⛔️ Zware klap! Tyson Fury mag Amerika niet in: 'Tegengehouden'
Home / Nieuws / ⛔️ Zware klap! Tyson Fury mag Amerika niet in: ‘Tegengehouden’

⛔️ Zware klap! Tyson Fury mag Amerika niet in: ‘Tegengehouden’

Tyson Fury mag Amerika niet binnen vanwege vermeende banden met maffiabaas Daniel Kinahan. De Ier Kinahan werd in april gesanctioneerd door de Amerikaanse regering. Fury is de tweede bokser die de toegang tot de VS wordt ontzegd. In april mocht Matthew Macklin, voormalig WBA-titeluitdager in het middengewicht, niet naar Las Vegas.

Volgens de Sunday World is Tyson Fury gisteren tegengehouden om aan boord te gaan van een vlucht naar de VS. Gemeld wordt dat Tyson werd tegengehouden door Amerikaanse immigratiefunctionarissen in Engeland vanwege de sancties tegen de Ierse maffiabaas Daniel Kinahan.

Fury’s associatie met Kinahan is goed gedocumenteerd. Ze werden in februari samen op de foto gezet terwijl ze genoten van een rondleiding door een MMA-sportschool in Dubai (waar Kinahan zou wonen). In 2020 bedankte Fury Kinahan publiekelijk voor het onderhandelen over zijn contract om tegen Anthony Joshua te vechten. Bob Arum, Fury’s Amerikaanse promotor, en Eddie Hearn, hebben onthuld dat Kinahan betrokken was bij een aantal eerdere contracten van Fury.

Verboden gebied

Kinahan, die wordt verondersteld de leider te zijn van de miljarden dollar narcotica smokkelorganisatie die bekend staat als de Kinahan Organised Crime Group, werd in april door de Amerikaanse regering gesanctioneerd. De VS kondigden ook een beloning van $ 5 miljoen aan voor informatie die leidt tot de arrestatie, vervolging en veroordeling van Kinahan.

Onlangs hebben de VS meer personen en bedrijven die aan Kinahan zijn gelieerd, aan hun sanctielijst toegevoegd. De VS hebben ook de toegang tot de VS geblokkeerd voor meer dan 600 personen die banden hebben met Kinahan waaronder dus boksicoon Fury. Voor Fury is dit extra zuur aangezien hij een miljoenen villa in het land bezet, naast het feit dat hij dus in de VS niet meer kan om te boksen.

Bekijk ook

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing kondigt vandaag aan dat de evenementen van de grootste kickboksorganisatie voortaan te zien zullen zijn via RTL/Videoland.

Ex-voetballer Andrew Mikkelsen mept rivaal KO! 'Trappen kan hij ook' (video)

Ex-voetballer mept rivaal KO! ‘Trappen kan hij ook’ (video)

Andrew Mikkelsen voormalig aftrap specialist bij het BYU Cougars footballteam nam zaterdag deel aan zijn vierde MMA-gevecht.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page