Home / Nieuws / Zwaar Olympisch Traject voor Nederlandse Karateka Tyron Lardy

Zwaar Olympisch Traject voor Nederlandse Karateka Tyron Lardy

Zwaar Olympisch Traject voor Nederlandse Karateka Tyron Lardy
Foto: Facebook Tyron Lardy

Karate is een van de nieuwe sporten op de Olympische Spelen van 2020 Te Tokio Japan. Er is echter een kleine kans dat er Nederlandse Karateka’s aan de start staan zegt de Haarlemse Kenamju Coach en Hoofdtrainer Rene Oerlemans.

“Het was erg jammer dat Tyron op het onlangs gehouden WK te Madrid faalde met zijn eerste verlies partij en dat ook nog zonder herkansing. Dit omdat hij daar heel belangrijke punten had kunnen meenemen op weg naar kwalificatie,” zegt coach Rene Oerlemans.

In totaal kunnen 80 Karateka s zich plaatsen voor deelname aan deze spelen 8 plaatsen zijn inmiddels vergeven aan gastland Japan, daarbij is het aantal gewichtsklassen ingeperkt en bijgesteld van vijf naar drie.

Gewichtklassen

“In de klasse zwaargewicht ben je normaal boven 84 kilo op de Olympische Spelen te Tokio is dat al boven 75 kilo, het traject voor Tyron is nu loodzwaar geworden. In 2019 moet hij scoren op alle serie A toernooien, de Premier League’ s én het Europees Kampioenschap bovendien mag hij geen kruimels meer laten vallen.”

“Als alles meezit kan hij dan hoog genoeg in de ranking komen want alleen de gok nemen op het enige Olympische Kwalificatie toernooi van Mei 2020 is wel heel erg riskant. ”

Kwalificaties

Bondscoach Geoffrey Berens, zelf tweemaal WK finalist ziet bij de heren ook nog een rol weggelegd voor Timothy Petersen, die inmiddels al drie Europese Titels achter zijn naam heeft staan.

“Voor Petersen geldt dezelfde zware kwalificatie route hij zou de strijd aankunnen gaan met Tyron Lardy voor de enige beschikbare Nederlandse plaats in de zwaargewichtklasse, deze strijd is dan vergelijkbaar als in het Judo tussen Henk Grol en Roy Meijer die ook vechten voor het enige beschikbare startbewijs in hun gewichtsklasse. “

Bekijk ook

Bekende vechtsportjournalist ontslagen wegens bezit kinderporno

Foto: pxhere.com SB Nation ontsloeg MMA-journalist een van haar journalisten afgelopen zaterdag nadat men hoorde ...

Karateka Tyron Lardy tweede op finale WKF Serie A in Sjanghai

Tyron Lardy (screenshot YouTube) De uit Haarlem afkomstige karateka Tyron Lardy heeft goed geluisterd naar het ...

Gerucht: ‘Robin van Roosmalen wellicht naar de UFC’

Volgens onbevestigde bronnen zou Robin van Roosmalen een stap maken naar de grootste MMA organisatie ...