Zorgen om Oekraïense boksers Usyk en Loma: 'Tijd niets gehoord' Nieuws
Nieuws

Zorgen om Oekraïense boksers Usyk en Loma: 'Tijd niets gehoord'

Zorgen om Oekraïense boksers Usyk en Loma: 'Tijd niets gehoord'

Oleksandr Usyk en Vasyl Lomachenko de bekende boksers vechten aan het front in Oekraïne tegen Rusland. Echter zijn er zorgen om de kampioenen, zo heeft Russ Anber de cutman van Usyk al een tijd niets gehoord.

Toen Rusland binnenviel in Oekraïne aarzelden bekende sporters niet om zich te melden voor het leger. Zo ook Usyk en Lomachenko, echter zegt Anber die als cutman Usyk bijstaat bij zijn wedstrijden dat het angstvallig stil is. Deze maakt zich dan ook zorgen om het welzijn van de boksers nu zij de wapens hebben opgepakt.

,,Zaterdag was de laatste keer dat ik met hem sprak", zei Anber toen hem werd gevraagd wanneer hij voor het laatst met Usyk sprak. ,,Vandaag sprak ik met mijn andere vriend, Alex, in Oekraïne. Zaterdag was de laatste keer dat ik Usyk sprak."

Hoop dat ze veilig zijn

Ook over Lomachenko maakt Anber zich zorgen; ,,Ik heb Loma een bericht gestuurd, maar ik heb niets van hem teruggekregen. Ik kreeg wel een bericht van Anatoly (vader van Lomachenko. red.), dat was ook zaterdag. Wel staat Anber in contact met Egis Klimas, de manager van Usyk & Lomachenko maar ook deze is verstoken van informatie.

Nu het einde van de oorlog in Oekraïne nog niet in zicht is, zal Usyk geen rematch aangaan met Anthony Joshua. Wat betekent dat Joshua en zijn promotor Eddie Hearn iemand anders moeten zoeken voor een tussentijds gevecht in mei, juni of Juli. Als kanshebber wordt voormalig WBC-kampioen Deontay Wilder genoemd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws