Zit Ierse Maffia achter aanslag op McGregor's kroeg in Dublin? Nieuws
Nieuws

Zit Ierse Maffia achter aanslag op McGregor's kroeg in Dublin?

Zit Ierse Maffia achter aanslag op McGregor's kroeg in Dublin?

Conor McGregor's pub, The Black Forge Inn werd recentelijk onderdeel van een aanslag met een brandbom. Samenzweringstheorieën indiceren dat het te maken zou hebben met witwassen van Maffia geld.

Een bizarre samenzweringstheorie deed MMA-fans zich afvragen over McGregor's betrokkenheid bij het Kinahan-drugskartel. De theorie gaat dat McGregor's pub, The Black Forge Inn, slechts een dekmantel is voor de drugshandel van de Kinahan-misdaadfamilie. Bovendien wordt de UFC-superster naar verluidt gedwongen om hun geld tegen zijn wil wit te wassen.

Nu lijkt dit alles niet waarschijnlijk maar op social media gaan de McGregor fans los op de theorie. De speculatie komt voort uit een bericht op Reddit-thread, nadat The Black Forge Inn vorige maand een benzinebom tegen het gebouw kreeg. De theoreticus gelooft dat een rivaliserende bende McGregor's pub probeerde te saboteren toen ze erachter kwamen dat hij voor de Kinahans werkt.

Niks van waar?

Samenzweringstheorieën terzijde, McGregor had een paar jaar geleden inderdaad een aanvaring met de misdaadfamilie Kinahan. Tijdens een van zijn publieke uitbarstingen sloeg de voormalige UFC-kampioen in naar verluidt een man van in de vijftig in een pub. De zou de vermoedelijke vader zijn van de veroordeelde drugsdealer Graham 'The Wig' Whelan.

De vreemde samenzweringstheorie verspreidde zich als een lopend vuurtje op sociale media nadat een gebruiker het opnieuw op Twitter had gepost. Onnodig te zeggen dat de theorie werd beantwoord door gemengde reacties van MMA-enthousiastelingen en McGregor-fans. Ondertussen herinnerde een van de twitteraars zijn medegebruikers eraan om niet alles te geloven wat ze op Reddit lezen. Zie de reacties hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws