Zacky Derouich vecht in Carré: 'Eén bokswedstrijd per jaar is gewoon te weinig' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Zacky Derouich vecht in Carré: ‘Eén bokswedstrijd per jaar is gewoon te weinig’

Zacky Derouich vecht in Carré: ‘Eén bokswedstrijd per jaar is gewoon te weinig’

Zacky Derouich (foto: Mike Tomale)

De 29-jarige Zacky ‘Hitman’ Derouich van Fightclub Den Bosch zal maandag 15 oktober voor de tweede keer acte de présence geven op het 12de Ben Bril Memorial Boksgala 2018 in Koninklijk theater Carré.

Zacky begon zijn bokscarrière 11 jaar geleden bij Hennie Mandemaker. Omdat er weinig amateur bokswedstrijden waren heeft hij de overstap gemaakt naar het kickboksen. “Eén bokswedstrijd per jaar is gewoon te weinig,” vindt Zacky.

Boksen, kickboksen en weer boksen

Daarna ging het snel. Bij Youssef Noudri in de wijk Hambaken in ‘s-Hertogenbosch begon de Hitman met kickboksen en vocht drie C-klasse partijen die hij allemaal op knock-out won. Daarna kreeg hij de aanbieding om als prof te gaan boksen. “Dat heb ik een jaar vol gehouden. Ook weer te weinig wedstrijden, precies hetzelfde probleem als bij het amateurboksen,” legt Derouich uit.

Omdat hij graag wedstrijden wilde draaien, werd Zacky weer veroordeeld tot kickboksen. Youssef Noudri ging samenwerken met William Beekwilder en zodoende is Zacky bij Fightclub Den Bosch terechtgekomen waar hij nu al drie jaar traint. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en zit hier op mijn plek,” zegt Derouich. “Hier heb ik pas echt leren kickboksen.” 

Knock-out

Van de acht B- kickbokspartijen die Zacky Derouich heeft gedraaid, heeft hij er maar één verloren en de meeste op knock-out gewonnen. Sinds een jaar vecht hij nu in de A-klasse en heeft van de 4 A-partijen er 1 verloren.

Zacky bereidt zich nooit voor op een wedstrijd door zich te verdiepen in zijn tegenstanders. “Ik heb dat in het verleden wel eens gedaan maar dat werkt niet voor me.” legt Zacky glimlachend uit. “Je hebt dan een hele strategie voorbereid, sta je in de ring en lukt dat niet. Ik onderschat niemand, maar stap de ring in en doe wat ik kan. Ik ga gewoon uit van mijn eigen kracht en wil gewoon ook dit jaar de titel weer naar De Bosch brengen.”

Padstraining met Zacky Derouich bij Fightclub Den Bosch (foto: Mike Tomale)

Grote Prijs van Amsterdam

Vorig jaar kreeg Zacky Derouich voor het eerst een uitnodiging om te boksen in Carré. Hij kreeg een week voor de wedstrijd te horen dat hij zou invallen. Derouich won de Grote Prijs van Amsterdam tijdens het Ben Bril Memorial Boksgala 2017 door middel van knock-out in ronde 3 op de favoriet, Erdinc Cetin. De mooie links-rechts combinatie knock-out is te zien in dit YouTube filmpje, omstreeks 9.55.

De eerste partij was een zware. Zacky won op punten maar had er na verschrikkelijke hoofdpijn en was misselijk. “Het was coach William Beekwilder die mij er mentaal doorheen heeft gesleept. Dankzij hem ben ik toen aan die tweede partij begonnen. Voor mij als vechter is het belangrijk om een trainer te hebben die mij ook mentaal sterker kan maken.” Aldus Zacky Derouich.

Coach William Beekwilder zal in februari 2019 zelf de ring instappen en vechten om de de 50+ titel tegen Chico “El Toro” Martinez.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page