Wie vermoorde MMA-vechter die vermiste tante zocht? Nieuws
Nieuws

Wie vermoorde MMA-vechter die vermiste tante zocht?

Wie vermoorde MMA-vechter die vermiste tante zocht?

Georgiy Gagloev MMA-vechter werd gisteren dood aangetroffen in een trein die vertrokken was vanuit Moskou. Berichten suggereren dat de vechter vermoord is. Zijn lichaam werd ontdekt tijdens een tussenstop in Rostov aan de Don.

De 25-jarige Russische MMA-vechter deed vorig jaar een beroep op de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov om zijn vermiste tante in Tsjetsjenië te helpen vinden. Deze was spoorloos verdwenen en tot op de dag van vandaag niet terug gevonden. Gesuggereerd wordt dat zijn dood in verband wordt gebracht met de verdwijning van zijn tante en het aanspreken van Kadyrov.

Op 6 februari 2022 werd de tante van Gagloev, Rimma, vermist na aankomst in Grozny, Tsjetsjenië. Volgens rapporten huurde Rimma een taxi om haar van het vliegveld van Grozny naar haar huis in Noord-Ossetië te brengen. Maar de auto werd later achtergelaten bij de grens.

Verboden door de islam

Gagloev geloofde dat zijn tante mogelijk was ontvoerd vanwege haar controversiële carrière als waarzegger. Wat verboden is in de islam en ook in de door moslims gedomineerde Noord-Kaukasus, waaronder Tsjetsjenië, waar Rimma voor het laatst werd gezien (Gaat verder onder video).

Kort na de verdwijning van zijn tante plaatste Gagloev een video op YouTube waarin hij Kadyrov, die Tsjetsjenië regeert met ijzeren vuist, opriep haar te helpen vinden. Hoewel de Tsjetsjeense krijgsheer niet reageerde, ging de video viraal in de Russische Federatie en werd er naar verwezen door het hoofd van Noord-Ossetië.

In strijd met de wet

"Mijn tante was bezig met waarzeggerij en ze was in staat om het boze oogeffect van een kind te verwijderen. Ja, ik weet dat het verboden is in de moslimreligie. Maar ze deed het in Ossetië, en we zullen het zelf uitzoeken', zei Giorgi Gagloev in zijn pleidooi tegen Kadyrov. "Als dit in strijd is met de wet, laat haar dan gestraft worden volgens de wetten van de Russische Federatie."

Opgemerkt moet worden dat Kadyrov een tien jaar durende campagne heeft geleid om waarzeggers, paranormaal begaafden en anderen te vervolgen waarvan wordt aangenomen dat ze magie of het occulte beoefenen. Tientallen werden aangehouden en verdwenen spoorloos.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws