'Wat een eikel!' ONE Championship baas zeikt grote kickboksorganisatie af Nieuws
Nieuws

'Wat een eikel!' ONE Championship baas zeikt grote kickboksorganisatie af

'Wat een eikel!' ONE Championship baas zeikt grote kickboksorganisatie af

Chatri Sityodtong de vechtbaas van de grootste Aziatische vechtsportorganisatie ONE Championship de aandacht van de media en de vechtsportgemeenschap getrokken met zijn opmerkingen over de staat van de sport.

Het zijn de opmerkingen van Sityodtong over de staat van de vechtsportwereld en zijn beoordeling van andere organisaties die voor opschudding zorgen. Sityodtong omschreef K-1, een bekende Japanse vechtsportorganisatie, als "een kleine organisatie met een zeer laag niveau van vechtsport vaardigheden".

Waar haalt Chatri Sityodtong de gore moed vandaan?

Hij vervolgde met de bewering dat Takeru, die wordt beschouwd als de beste kickbokser in K-1, naar ONE Championship wil overstappen vanwege het lage niveau bij K-1. In het verleden bracht K-1 grote namen als Badr Hari, Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjasky en velen andere voort. Fans reagere boos en noemen Sityodtong onder andere een eikel door zin beweringen.

Deze uitspraken hebben niet alleen binnen de K-1 gemeenschap tot kritiek geleid, maar hebben ook de vechtsportwereld in het algemeen opgeschrikt. Veel fans en experts zijn van mening dat dergelijke uitspraken de sport in een negatief daglicht stellen en het harde werk van vechters en andere organisaties zoals Glory Kickboxing teniet doen, die wereldwijd bekend staan om hun niveau van vechtsportvaardigheden.

Chatri heeft herhaaldelijk verklaard dat hij openstaat voor samenwerking, maar alleen met de UFC. In een eerdere interview dit jaar benadrukte hij dat andere vechtsportorganisaties gewoonweg niet groot genoeg zijn om serieus te overwegen. Deze opmerkingen werpen vragen op over de toekomstige samenwerkingen en relaties tussen verschillende organisaties in de vechtsportwereld.

Eerder probeerde ONE de vijver met bekende vechters zoals die van de UFC leeg te vissen. Het deed een poging voormalig kampioen Francis Ngannou binnen te halen, maar faalde. Ook verklaren Nederlandse vechters die bij ONE vechten dat het niet allemaal rozengeur en zonneschijn is bij de organisatie. Zo werd MMA-vechter Pieter Buist slecht behandeld door ONE en stapte over naar Bellator.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws