VRAAGTEKENS BIJ ‘CLINICLOWNS ACTIE’ DOOR EX-KICKBOKSER Nieuws
Nieuws

VRAAGTEKENS BIJ ‘CLINICLOWNS ACTIE’ DOOR EX-KICKBOKSER

VRAAGTEKENS BIJ ‘CLINICLOWNS ACTIE’ DOOR EX-KICKBOKSER
VRAAGTEKENS BIJ ‘CLINICLOWNS ACTIE’ DOOR EX-KICKBOKSER

Er zijn bij vechtsportinfo veel reacties binnengekomen over een actie voor het sympathieke doel ‘CliniClowns’.

Een ex-kickbokser benadert sportscholen door het hele land met het verzoek om deze actie financieel te steunen. Vervolgens wordt men verzocht om € 125,- via een Tikkie te betalen en een logo te sturen dat, naar zeggen, op 500 shirts zal worden gedrukt.

TWEEDE SERIE AL IN DE MAAK?

De verkoop van deze shirts zal dan ten goede komen aan de CliniClowns. Inmiddels hebben ruim 32 sportscholen meegedaan aan deze actie en de € 125,- betaald. Nu blijkt dat de € 125,- volledig besteed wordt aan kosten (instelkosten en printplaatje) rijzen er vraagtekens bij deze actie.

Met ruim 30 sportscholen is er dus inmiddels (minimaal) € 4000,- opgehaald waarvan CliniClowns geen cent heeft ontvangen. Op de facebook van de ex-kickbokser wordt melding gemaakt dat de tweede serie shirts in de maak zijn, maar de donateurs die voor de eerste serie geld hebben overgemaakt hebben nog geen shirt gezien.

BETALEN VIA TIKKIE

Een sportschoolhouder verwoordt het als volgt: “CliniClowns is een goed doel waar ik sympathie voor heb en om die reden wilde ik wel meedoen. Vervolgens word je bestookt met appjes om het bedrag via een Tikkie te betalen, want er is nog maar één plek vrij op het shirt en morgen is de deadline.”

“Er was dus haast bij. Ik heb dat toen gedaan, maar zoals ik nu heb begrepen heb ik alleen de kosten voor het printen van mijn logo betaald. Als dat al zo is. Hij schermt met een actie die hij heeft aangemaakt op de site van CliniClowns, maar daar is nog geen bedrag op te zien. Ik heb hier een heel raar gevoel over”.

CLINICLOWNS HAALT ACTIE OFFLINE

Omdat wij meerdere vragen hebben ontvangen omtrent de actie van een oud kickboxer hebben wij contact opgenomen met Stichting CliniClowns. CliniClowns zegt hierover: “Wij gaan altijd uit van goede intenties van mensen, zo ook bij deze actievoerder. De actie is bij ons aangemeld en wij hebben meerdere malen contact gehad.. Er is argwaan ontstaan door de gekozen aanpak en manier van communiceren van de actievoerder, “ aldus een woordvoerder van CliniClowns.

“Omdat wij vanuit CliniClowns geen duidelijk beeld van de actie hebben en het heel belangrijk is dat je transparant bent over de aanpak en met zorg omgaat met onze goede naam, hebben wij besloten om de actie offline te halen. Het is uiteraard aan de actievoerder om het tegendeel te bewijzen door het aanleveren van de juiste informatie en het overmaken van de verkoopbedragen.”

AANGIFTE

Het is te hopen dat de ex-vechter te goeder trouw is en de reeds geïncasseerde gelden ten goede laat komen aan de CliniClowns. Een bedrag van € 4000,- aan kosten voor printplaatjes en instelkosten is bij navraag aan textieldrukkers onwaarschijnlijk hoog.

Daarbij komt dat er reeds aangekondigd wordt dat er een tweede lichting shirts in aantocht is en de sponsors van de eerste serie nog niets hebben gezien, behalve een foto op internet. Het zou een schande zijn als de integere naam van CliniClowns door deze actie beschadigd wordt. Enkele sportschoolhouders overwegen om aangifte te doen. Wordt vervolgd....

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws