Vier hoogwaardige vecht technieken die dramatisch afliepen - Vechtsport Info
Home / Columns / Vier hoogwaardige vecht technieken die dramatisch afliepen

Vier hoogwaardige vecht technieken die dramatisch afliepen

Vier hoogwaardige vecht technieken met een dramatische afloop

Het is zowel zeldzaam en indrukwekkend om succesvol uitgevoerde vechtsporten en zelfverdedigingstechnieken te zien die een hoge mate van vaardigheid nodig hebben om uit te voeren. Vooral wanneer dergelijke gebeurtenissen zich voordoen tijdens onverwachte conflicten op de straat.

Straat ontmoetingen zijn vaak zaken waar ongeschoolde vechters de fout in gaan, looping stoten op elkaar met een niveau van techniek consistent van dronken elfjarigen. Al te vaak krijgt men een valse gevoel van stoerheid van het kijken naar een paar georganiseerde gevechten, of doet je extra buikspieren trainen in de lokale sportschool tussen sessies om gefilterde selfies te nemen. Als je dat weet, weet je alvast dat als je ooit een echte krijgskunstenaar bent, het mogelijk is dat je op een dergelijke lijst komt – voor altijd beschaamd, vernederd en beperkt tot bitter commentaar in de reactie sectie.

Hoe dan ook, laten we naar die lijst kijken.

1) Grap gaat vreselijk verkeerd

Stel je voor dat je mee doet een tv-reality-tv-show, betrokken bij een nep overval, wordt gegooid, en vervolgens door een echte krijgskunstenaar op de scène wordt geschopt die enkel dacht dat hij een Goede Samaritaan was. Helaas is de acteur in deze video de enige die de episode van deze week heeft gehaald.

2) Overvaller opgesloten in driehoekgreep

Lightgewicht vechter Monique Bastos was op weg naar Jiu-Jitsu training met twee andere vrienden in Acailandia, Brazilië, toen twee mannen die haar mobiele telefoon willen stelen, haar wilde aanvallen. Natuurlijk hadden ze geen idee dat Bastos een professionele MMA-vechter was. Een van de mannen heeft letterlijk om zijn moeder gehuild nadat Bastos hem in een driehoeksgreep had opgesloten, omdat ze wachtte op de politie om hem te arresteren.

2) Suplex City

Het is moeilijk om deze twee slordige vechters te bekijken en tot de conclusie te komen dat er een hoog niveau van technische vaardigheid wordt gebruikt, dat wil zeggen totdat een van de heren de vijand absoluut decimereert met een perfect georkestreerde buik-naar-rug suplex. Ze zeggen niet voor niets dat worstelen de beste basisvaardigheid in MMA is.

4) Knipper met je ogen en je kan deze missen

Hier zien we een heer met een tank top en een andere met roze broek die uitkijkt over wat een park van een soort lijkt te zijn. Terwijl de man met de tank top zijn handen naar beneden heeft,  ziet het er naar uit alsof hij dit al eens eerder gedaan heeft voordat hij zijn algemene gevoel van balans en beweging heeft gegeven. Hij doet zijn beste Anderson Silva-impressie, slaat een paar stoten met zijn handen naar beneden en slaat vervolgens met een perfecte achterhand die zijn tegenstander van het bewustzijn scheidt en het gevecht eindigt.

Bij gebruik met nauwkeurigheid en bekwaamheid komt deze uitbarsting niet alleen met het element van verrassing, maar kan ook een serieuze koppel en concussieve kracht opleveren. De snelle en explosieve knock-out die in dit gevecht is gezien, kan als herinnering dienen.

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page