KOPSTOTEN: Brute vechtsport maakt opmars richting Europa Nieuws
Nieuws

KOPSTOTEN: Brute vechtsport maakt opmars richting Europa

KOPSTOTEN: Brute vechtsport maakt opmars richting Europa

Daar waar het Bare Knuckle boksen al een groot aantal volgers heeft weten te charmeren, is er nog een schepje bovenop te doen met de meest brute vechtsport tot nu toe, Lethwei. De sport stapt uit het voormalige Birma (het huidige Myanmar) en staat ook bekend als Birmees boksen.

Echter heeft het ook de reputatie vrijwel ongelimiteerd te zijn als het aankomt op bruutheid in de ring. Kopstoten, knietjes, ellebogen het kan niet gek genoeg en knock-outs, daar heeft men lak aan wakker worden en gewoon door knokken. Nee Lethwei is geen sport voor watjes.

Nog bloederiger

De Canadees Dave Leduc is de regerende grootheid als het aankomt op Lethwei, in Myanmar aanbeden als een god lijkt de vechter onverslaanbaar. Tot voor kort was de sport niet echt in Europa te zien, tot afgelopen weekend in Engeland waar de training partner van Leduc en landgenoot Daniel “San” Lariviere, de eerste officiële Lethwei wedstrijd vocht tegen de Zweed Liam Wilson.

De wedstrijd tussen Lariviere en Wilson werd gewaardeerd door het Engelse publiek, de fans waren wel wat bloed gewend want de partij was ingelast tijdens het Bad to the Bone” bareknuckle boxing event welke gehouden werd in the Kings Hall, Stoke on Trent in England.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws