Vegetariërs zijn slechte vechtsporters: 'Ondervoed en krachtloos' Nieuws
Nieuws

Vegetariërs zijn slechte vechtsporters: 'Ondervoed en krachtloos'

Vegetariërs zijn slechte vechtsporters: 'Ondervoed en krachtloos'

Als vegetariër kun je beter niet aan vechtsport doen, je bent ondervoed en maakt geen kans in de ring.

Volgens Wing Chun meester Lu Gang ben je als vegetariër zwaar in het nadeel in de vechtsport vooral al je wedstrijden wilt gaan doen. Lu Gang' s bewering berust op ervaring, zo werd hij laatst compleet in elkaar geslagen en verslagen in de ring door de MMA-vechter, Xu Xiaodong.

Dit verlies is volgens Lu te wijten aan het feit dat hij slechts 20 maaltijden per maand eet en omdat hij vegetariër is, is hij chronisch ondervoed. "Ik ben te mager, ik had niet genoeg massa om tegen Xu te vechten", zegt Lu. Xu woog ongeveer 45 kilo meer dan Lu voor het gevecht.

Beter als Bruce Lee

Maar voor de wedstrijd had Lu gezegd dat zijn wing chun-technieken te veel zouden zijn voor Xu om ermee om te gaan, en dat hij harder en sneller kon slaan dan de 41-jarige MMA-vechter". Mijn snelheid is niet te evenaren," had Lu gezegd. Hij beweerde ook dat hij veel vaardiger en flexibeler was dan zijn tegenstander en had zijn vaardigheden zelfs vergeleken met Bruce Lee.

ZIE OOK >> MMA-vechter veroordeeld tot zware boete

In de praktijk bleek dat echter anders, Xu sloopte Lu meedogenloos in de ring totdat de scheidsrechter tussenbeide kwam. Het gevecht had nog een staartje voor Lu, deze werd door de Chinese overheid tot derderangs burger verklaart en moest een mega boete betalen voor het vernederen van de Wing Chun meester.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws