Home / Nieuws / Vechtsportautoriteit: Structurele dopingcontroles bij kickboks, thaiboks en MMA-wedstrijden

Vechtsportautoriteit: Structurele dopingcontroles bij kickboks, thaiboks en MMA-wedstrijden

Vechtsportautoriteit: Structurele dopingcontroles bij kickboks, thaiboks en MMA-wedstrijden

Er gaat strenger gecontroleerd worden op het gebruik van doping in de vechtsport. Vandaag maakt de Nederlandse Vechtsportautoriteit bekend dat er een akkoord is bereikt met de Dopingautoriteit.

Reden voor onze redactie om navraag te doen bij de Vechtsportautoriteit. Barry Smit, van de organisatie verteld dat er zonder vooraankondiging controles gaan plaatsvinden. Zo kunnen grote organisaties als GLORY Kickboxing en collega’s bezoeken verwachten.

Meer controles

,,De Dopingautoriteit gaat ook ons niet vooraf inlichten waar gecontroleerd gaat worden. Er zal vooral bij de profs (A-vechters) gecontroleerd gaan worden”, Zegt Smit. Overigens betekent dit niet dat ook verdere controles uitgevoerd zullen worden.

Ook VA-directeur Farid Gamei stelt dat het een stevige ontwikkeling is. ,,Dit is een belangrijke stap in de professionalisering van de vechtsport. Onze sporten worden door ruim een half miljoen mensen beoefend in Nederland. In een normaal jaar vinden er 7.000 wedstrijden plaats.”

,,Meer dan de helft van de wedstrijdsporters is minderjarig, dat maakt het extra belangrijk om een cleane sportcultuur te hebben. Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling, die past in onze opdracht om de sporten schoner, gezonder en beter georganiseerd te maken”, zegt Gamei in het persbericht.

Echt nodig

Voorzitter Herman Ram van de Dopingautoriteit onderschrijft het belang van de samenwerking. En zegt dat alle aandacht uitging naar sporten die in de Olympische organisatiestructuur vallen, waaronder het boksen. Daar werd automatisch met dopingcontroles gewerkt. Omdat het kickboksen, thaiboksen en MMA daar niet onder viel komt daar nu verandering in.

LEES HIER HET PERSBERICHT VAN DE VECHTSPORTAUTORITEIT

Er is de afgelopen jaren flink wat te doen geweest over doping. Zo werden enkele topkickboksers gesnapt. Badr Hari, Ismael Lazaar, en Hesdy Gerges werden beticht van het gebruik van verboden middelen. Echter werd dit later voor een groot deel teruggedraaid. Nu zal er dus consequent worden gecontroleerd om de sporten schoon te houden.

Bekijk ook

Knock-out feest vandaag in Singapore, kijk hier terug

ONE Championship hield vandaag haar FISTS OF FURY II evenement in Singapore. Voor de liefhebbers ...

Doodsbange MMA-vechter (24) vreest armen te verliezen (video)

Kirill Tereshin, dreigt zijn armen te verliezen. De 24-jarige body builder annex MMA-vechter is doodsbang. ...

Zak aardappelen reden ontslag UFC’er Ottman Azaitar

Ottman Azaitar riskeerde veel voor een zak met piepers, zegt zijn manager. Azaitar werd ontslagen ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page