Ex-tegenstanders: 'Marat Grigorian wint ONE Championship debuut via knock-out' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Ex-tegenstanders: 'Marat Grigorian wint ONE Championship debuut via knock-out'

Ex-tegenstanders: 'Marat Grigorian wint ONE Championship debuut via knock-out'
Ex-tegenstanders: 'Marat Grigorian wint ONE Championship debuut via knock-out'

Morgen maakt voormalig GLORY lichtgewicht kampioen Marat Grigorian zijn debuut bij ONE Championship. Hij treft de Rus Ivan Kondratev. Maar Grigorian zal als winnaar worden uitgeroepen. Zo zeggen twee voormalige tegenstanders van de topkickbokser.

Voormalig tegenstanders van Grigorian, Superbon en Sitthichai zijn het met elkaar eens. De in Nederland trainende Belgische-Armeen loopt als winnaar de ring uit. Wie beter dan twee topvechters die ooit tegenover Grigorian stonden kunnen zijn kansen beter beoordelen.

Superbon, voelde de kracht van de Hemmers Gym-vertegenwoordiger toen ze in 2018 vochten. De Thai nam het op tegen Grigorian in de finale van de 64-man tellende Kunlun Fight World Grand Prix, waar hij een zeldzaam verlies leed.

Zware stoten

,,Marat en ik waren de laatste vechters van het toernooi. Ik werd knock-out geslagen door zijn stoten in slechts 29 seconden van de eerste ronde. Daarna heb ik hem altijd al willen rematchen ”, zegt Superbon. ,,Marat is een echte kickboks-vechter. Zijn stoten zijn zwaar en kunnen in combinaties worden gebruikt. Hij is stoer en sterk”, zegt de Thaise ster.

,,Ik ken zijn tegenstander niet goed, maar ik vind dat Marat hem moet aankunnen omdat ze op verschillende niveaus zitten. Ik denk dat dit gevecht zal eindigen met een knock-out, in het voordeel van Marat", aldus Superbon.

Een sterke kickbokser

Ook Sitthichai is er zeker van dat Grigorian de winst moet pakken. De twee hebben elkaar vijf keer ontmoet, met een geschiedenis die teruggaat tot 2015. Hoewel de Sitthichai de voorsprong had in de eerste vier wedstrijden, kwamen er twee via split decision en een andere via een meerderheidsbesluit.

Tijdens hun vijfde en laatste gevecht in mei 2019, kreeg Grigorian eindelijk de overhand en behaalde een unanieme beslissingsoverwinning om de GLORY Lichtgewicht wereldtitel te claimen. De Thaise is vol lof over de steeds evoluerende Grigorian. ,,Marat is een sterke kickbokser. Hij was de moeilijkste tegenstander waarmee ik in mijn carrière te maken heb gehad, ”biedt Sitthichai aan.

Zijn sterkte punt

“Eerst gebruikte hij alleen stoten, maar daarna verbeterde hij veel en leerde hij meer technieken. Hij heeft hoge trappen en knieën. Zijn sterkste punt is zijn kin. Ik geef dit gevecht aan Marat. Ik denk dat hij hem knock-out kan slaan, maar aangezien hij al heel lang niet meer heeft gevochten, kan het hem min of meer beïnvloeden", zegt Sitthichai.

Toch houdt de Thai een slag om de arm. ,,Ik ken Ivan misschien niet, maar vanuit mijn persoonlijke ervaring zijn alle Russische vechters echt gevaarlijk. Ze hebben zware stoten en veel onverwachte wapens, zoals spinning back kicks", zegt de Thai.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws