?? | Vechtsport krijgt groen licht voor full contact training Nieuws
Nieuws

?? | Vechtsport krijgt groen licht voor full contact training

?? | Vechtsport krijgt groen licht voor full contact training
?? | Vechtsport krijgt groen licht voor full contact training

De Engelse overheid zet stap 2 van de coronamatregelen in gang. Vecht en teamsporten krijgen hierdoor groen licht voor full-contact training.

Engelse krant The Telegraph meldt dat vechtsporters en teamsporten in het Verenigd Koninkrijk (VK) toestemming hebben gekregen. Voor het eerst sinds maart mag de training met volledig contact worden hervat. Zelfs als ze niet beschikken over een coronavirus-testproces.

De coronavirus-tests en testprogramma's zijn niet vereist. Wel adviseert men de sporters 'voortdurend te controleren.' Premier League voetbal is al twee keer per week begonnen met testen. Een soortgelijk programma is geen vereiste in de nieuwe overheidsrichtlijnen voor topsport.

1 op 1 contact mag weer

Stap twee van de verlichting op de maatregelen werd om zondag om middernacht gepubliceerd. Dit maakt georganiseerde training full contact mogelijk, zoals tackelen, één-op-één sparren in vechtsporten, en coaching binnen twee meter.

Ondanks het "onvermijdelijke verhoogde" risico op overdracht van coronavirus is besloten door te gaan naar de volgende fase. Er zijn er geen uniforme vereisten voor het verplichte testen van coaches en atleten die de trainingen hervatten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws