Vechtsport Info Kickboks Rankings: Oktober 2017 Nieuws
Nieuws

Vechtsport Info Kickboks Rankings: Oktober 2017

Vechtsport Info Kickboks Rankings: Oktober 2017

De cijfers tussen haakjes vertegenwoordigen de vechter's rankings vanaf vorige maand.

ZWAARGEWICHTEN
1 Rico Verhoeven (1)
2 Benjamin Adegbuyi (2)
3 Mladen Brestovac (3)
4 Ismael Londt (4)
5 Jamal Ben Saddik (6)
6 Guto Inocente (7)
7 Zabit Samedov (8)
8 Andrey Gerasimchuk (9)
9 Roman Kryklia (10)
10 Jahfarr Wilnis (5)

Twee leden van de zwaargewicht top 10 waren tijdens deze maand in de ring, maar hun prestaties waren verschillend. Derde-gerangschikte Mladen Brestovac scoorde nog een verwoestende head-kick knock-out op GLORY 45, waardoor Hesdy Gerges in slechts 37 seconden uitviel. De Kroaat behoudt de derde plaats in de ranglijst met de overwinning. Ondertussen nam Jahfarr Wilnis bij Enfusion 53 het op tegen de lichte zwaargewichtkampioen Luis Tavares. Tavares won van Wilnis op de scorecards, waardoor de Nederlander 10de in de ranglijst werd.

LICHT ZWAARGEWICHTEN
1 Artem Vakhitov (1)
2 Pavel Zhuravlev (2)
3 Saulo Cavalari (3)
4 Zack Mwekassa (4)
5 Mourad Bouzidi (5)
6 Igor Bugaenko (6)
7 Ibrahim El Bouni (7)
8 Fabio Kwasi (8)
9 Luis Tavares (9)
10 Ariel Machado (10)

De eenzame vechter in de top 10 om in september te concurreren was de negende gerangschikte Luis Tavares, maar de wedstrijd werd op zwaargewicht uitgevochten. Als zodanig zijn er geen wijzigingen in de ranglijst.

MIDDELGEWICHTEN
1 Simon Marcus (1)
2 Yousri Belgaroui (4)
3 Jason Wilnis (2)
4 Artem Levin (3)
5 Alex Pereira (5)
6 Israel Adesanya (6)
7 Joe Schilling (7)
8 Fang Bian (8)
9 Dustin Jacoby (9)
10 Cyril Benzaquen (10)/Ibrahim El Boustati(-)

De middengewicht divisie was ergl druk in de afgelopen maand. GLORY 45 in Amsterdam kwam als vierde gerangschikte Yousri Belgaroui in botsing met de voormalige kampioen Jason Wilnis. Belgaroui was agressief van de openingsbel, die een barrage van knie-stakingen leverde aan een passieve Wilnis. Een van de knieën maakte een massale snede over het linker oog van Wilnis en de dokter stopte de strijd. Belgaroui klimt naar nr. 2 met de overwinning. Bij Bellator Kickboxing 7 in San Jose, Californië, zevende ranglijster Joe Schilling versloeg Najib Idali door TKO na de tweede ronde. Ibrahim El Boustati is 10e in de ranglijst geklommen nadat hij Mauricio Costa Cardoso op Enfusion 52 heeft uitgeschakeld.

WELTER GEWICHTEN
1 Artur Kyshenko (1)
2 Murthel Groenhart (2)
3 Cédric Doumbé (3)
4 Nieky Holzken (4)
5 Yoann Kongolo (5)
6 Alim Nabiev (7)
7 Yohan Lidon (8)
8 Raymond Daniels (10)
9 Karim Ghajji (6)
10 Harut Grigorian (9)
Weg gevallen uit de rankings: Alexander Stetsurenko

Hoewel er in september slechts door twee leden van de top 10 isgevochten, heeft het resultaat een belangrijke impact gehad op de rankings. Bij Bellator Kickboxing 7 plaatste de zesde gerangschikte Karim Ghajji zijn titel op het spel tegen nr. 10 Raymond Daniels. Daniels stopte Ghajji door TKO om de titel vast te leggen op nr. 8 in de ranglijst. Ghajji's verlies resulteert in hem te laten vallen tot negende en Alexander Stetsurenko valt helemaal uit de top 10.

LICHTGEWICHTEN
1 Sitthichai Sitsongpeenong (1)
2 Superbon Banchamek (2)
3 Giorgio Petrosyan (3)
4 Marat Grigorian (4)
5 Buakaw Banchamek (5)
6 Chingiz Allazov (6)
7 Davit Kiria (7)
8 Mohamed Mezouari (8)
9 Christian Baya (10)
10 Dzianis Zuev (10)/Mohamed Khamal (9)

Het was een drukke maand voor het bovenste deel van de lichtgewicht top 10. Top-gerankte Sitthichai Sitsongpeenong bleef zijn mars in de richting van de top in een gevecht met de populaire Chinese vechter Yi Long. Sitthichai versloeg Enriko Kehl door beslissing onder de Wu Lin Feng banner. Ook in de ring bij Enfusion 53 was nr. 2 Superbon Banchamek, die door de beslissing in de negende rangorde Mohamed Khamal versloeg. Het verlies resulteert in Khamal in een ronde van 10 in de ranglijst. De legendarische Buakaw Banchamek houdt zich op zijn vijfde plek in de ranglijst nadat hij Sergei Kuliaba bij beslissing bij All Star Fight 2 versloeg.

VEDER GEWICHTEN
1 Kaew Weerasakreck (Fairtex) (1)
2 Masaaki Noiri (2)
3 Qiu Jianliang (3)
4 Robin van Roosmalen (4)
5 Ilias Bulaid (5)
6 Hideaki Yamazaki (6)
7 Wei Rui (9)
8 Wei Ninghui (7)
9 Fabio Pinca (8)
10 Gabriel Varga (10)/Petchpanomrung Kiatmookao (10)

Vedergewicht blijft een van de meest actieve divisies van de sport. In september versloeg de top-ranking Kaew Weerasakreck Liu Wei door de tweede ronde TKO bij Hero Legends in China. GLORY kampioen Robin van Roosmalen behield zijn titel in GLORY 45, waar hij de voormalige kampioen Serhiy Adamchuk versloeg met eenparigheid van stemmen. Ook in China verhuist Wei Rui in de nr. 7 plek in de ranglijst door Thanonchai Tor te verslaan. Sangtiennoi bij beslissing bij Glory of Heroes.

POUND FOR POUND
1 Sitthichai Sitsongpeenong (1)
2 Superbon Banchamek (2)
3 Giorgio Petrosyan (3)/Kaew Weerasakreck (Fairtex) (3)
4 Robin van Roosmalen (4)
5 Artem Vakhitov (5)
6 Artur Kyshenko (7)
7 Takeru (8)
8 Murthel Groenhart (9)
9 Masaaki Noiri (6)/Rico Verhoeven (9)
10 Cédric Doumbé (10)

Naast vier vechters in de top vijf concurrerende, was Japan's Takeru in de ring bij het K-1 World GP 2017 Welterweight Championship Tournament. Hij versloeg Wang Juanguang op de scorecards. De overwinning, gecombineerd met de andere resultaten, eindigt met Takeru die zich naar de nr. 7 plek verplaatst.

VROUWEN POUND FOR POUND
1 Anissa Meksen (1)
2 Jorina Baars (2)
3 Denise Kielholtz (3)
4 Jemyma Betrian (4)
5 Tiffany Van Soest (5)
6 Iman Barlow (6)
7 Anissa Haddaoui (7)
8 Wang Kehan (8)
9 Rena Kubota (9)
10 E. Meidie (10)

Aan de vrouwenzijde van de sport bleef Jorina Baars met haar vedergewicht haar poging om de nummer 1-plek te herstellen. Zij versloeg Anke Van Gestel met eenparigheid van stemmen bij Bellator Kickboxing 7. Ook in september was het zevende-gerangschikte Anissa Haddaoui, maar het gevecht was onder de MMA-regels, waar ze van Antonina Shevchenko verloor.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws