UFC viert feest Ronda Rousey nergens te bekennen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC viert feest Ronda Rousey nergens te bekennen

UFC viert feest Ronda Rousey nergens te bekennen

Terwijl de UFC de vrouwen in de MMA in de spotlights zette, was ex-kampioen Ronda Rousey nergens te vinden!

Een MMA vrouwen gevecht is deze week in de headliner van de UFC, maar Ronda Rousey heeft er geen rol in. Dat is op zich geen verrassing, aangezien de laatste keer dat Rousey in de ring uitkwam, ze het slechts 48 seconden mee maakte. Haar overwinnaar op die late decemberavond, Amanda Nunes, zal de rekening bij de UFC 213 op zaterdag vereffenen, en verdedigt haar bantamgewichtstitel tegen Valentina Shevchenko in het hoofdgevecht die avond.

Echter, in een van de meest bemagtigende weken voor vrouwelijke gevechten die de UFC ooit heeft gehad, is Rousey niet alleen van in kooi afwezig, maar lijkt het dat zij zich helemaal buiten het gezichtsvermogen van de MMA-gemeenschap heeft gesteld. Afgelopen woensdag organiseerde de organisatie een discussiepaneel “Women of UFC” als onderdeel van de reeks “International Fight Week” reeksen die zijn ontworpen om fans meerdere dagen naar Las Vegas te brengen, in plaats van 1 gevecht mee te laten maken.

Terwijl de UFC de vrouwen in de MMA in de spotlights zette, was ex-kampioen Ronda Rousey nergens te vinden!

En niet een keer werd Rousey’s naam genoemd

In de loop van een uur en voor een paar honderd fans spraken vier prominente vrouwen UFC-strijders en moderator Megan Olivi over hoe ver de sport is geëvolueerd, waar het nu de leiding kan krijgen en zijn positie in het leveren van rolmodellen aan jonge meisjes en vrouwen. Maar Rousey’s naam werd niet genoemd.

Populaire vechter Paige VanZant zei “de vrouwen zijn hier en we nemen dit stadium als een storm” Cristiane Justino, die later deze maand voor de vrouwen veder gewichtstitel op UFC 214 zal vechten, beloofde de manier waarop vrouwen nu “de gelegenheid hebben om te laten zien dat we kunnen vechten als de mannen en spannende gevechten kunnen leveren”.

“We zijn geen vrouwelijke vechters, we zijn alleen vechters,” zei Michelle Waterson, die op een van de cover van ESPN’s Magazine’s laatste “Body Issue” staat. Kampioen Joanna Jedrzejczyk herinnerde zich aan een tijd waarin een UFC-carrière niet eens een droom was voor vrouwelijke atleten, omdat de organisatie stevig was in haar weigering om vrouwenafdelingen toe te voegen.

Dana White zijn gedachten veranderde over vrouwen in de MMA

Dat was voordat UFC president Dana White zijn gedachten veranderde, dat wil zeggen dat Rousey het voor hem veranderde. Vrijwel alleen overtuigde ze White om een ​​vrouwenafdeling te implementeren, en hij bouwde het om haar heen. Met zes overwinningen in twee en een half jaar, zette ze de MMA’s van vrouwen op de kaart, gaf vrouwelijk vechters  geloofwaardigheid als een superster uitstraling en kreeg een leger van wereldwijde fans.

MMA is waarschijnlijk de zwaarste sport ter wereld en beweegt met opmerkelijke haast. Kampioenen worden gemaakt in een ongelooflijk tempo. Voormalige superstars worden snel vergeten zodra hun vaardigheden afnemen en hun rankings naar beneden duiken.

Toch dacht je nooit dat Rousey het zo zou vergaan, althans niet zo snel. Zo recent als november 2015 werd ze nog steeds als onverslaanbaar gezien, een overweldigende supervrouw waarvan het publiek niet genoeg kon krijgen. Een overweldigende nederlaag tegen Holly Holm volgde en Rousey werd een virtuele recluse, voordat zij in december weer verscheen om door Nunes te worden gesloopt.

Rousey is nu iets anders niet meer een vechter, misschien, althans volgens White, die denkt dat ze met pensioen gaat

Vooralsnog is zij een coach op ABC’s ‘Battle of the Network Stars’ atletiekompetitie, waardoor ze woensdag op de ‘Live With Kelly and Ryan’ bank zit. Een paar uur voordat de vrouwelijke UFC-strijders in Las Vegas spraken,verraste ze de talkshow-gastheren met een paar feiten over haar nu ultra-geheimzinnige leven.

Dergelijke gecontroleerde gelegenheden zijn de enige fragmenten die zij met het publiek heeft gedeeld sinds de Holm-nederlaag, dat haar in bewusteloosheid achter liet op de mat en haar carrière naar beneden bracht.

 

Bekijk ook

Handhavers geklapt op strand! 'Scheveningen is beter'

Handhavers geklapt op strand! ‘Scheveningen beter’ (video)

Handhavers worden vaak niet voor vol aangezien en als Playmobiel politie bestempelt.

'3 ronden keihard vechten!' Ben Saddik over gevecht met Adegbuyi op Glory 81

‘3 ronden keihard vechten!’ Ben Saddik over gevecht met Adegbuyi op Glory 81

In Dusseldorf kunnen de fans 3 ronden oorlog verwachten.

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Glory Kickbokser Luis Tavares geschorst voor onbepaalde tijd

Luis Tavares is voor onbepaalde tijd geschorst

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page