UFC vechtbaas White wil iedereen aanpakken die backstage-vechtpartijen uitlokken Nieuws
Nieuws

UFC vechtbaas White wil iedereen aanpakken die backstage-vechtpartijen uitlokken

UFC vechtbaas White wil iedereen aanpakken die backstage-vechtpartijen uitlokken

Verwacht niet langer dat Dana White werkeloos toekijkt terwijl de media en andere personen achter de schermen vechtpartijen en straatgevechten tussen UFC atleten uitlokt.

Het is de laatste tijd een vrij normale aangelegenheid geworden om te zien hoe willekeurige vechters elkaar aanvallen buiten de UFC kooi. UFC 279 is daar een goed voorbeeld van: Khamzat Chimaev viel Paulo Costa aan bij het UFC Performance Institute. Kevin Holland viel Khamzat Chimaev aan tijdens de UFC 279-pers. En toen Nate Diaz zich liet zien met een entourage van vluchtige teamgenoten, trok UFC-president Dana White de stekker uit de hele persconferentie.

De UFC boekte uiteindelijk Chimaev en Holland om dat weekend te vechten, en je zou kunnen denken dat dit soort besluitvorming de toename van activiteit buiten de kooi echt voedt. Maar volgens White zijn het de MMA-media die de schuld krijgen. Nadat Kevin Holland en Jorge Masvidal bijna hadden gevochten in het hotel voorafgaand aan UFC 279, stopte White leden van de pers om naar het incident te vragen. Hij zette zijn redenen uiteen na het evenement.

UFC baas Dana White wil achter ruzie uitlokkers aan

"Nou, de reden waarom ik niet wil dat jullie over andere vechters praten, het creëert ten eerste shit backstage en in de hotels, toch? Als jullie ze zulke vragen stellen en ze zeggen iets, dan hebben we nog twee dagen tot het gevecht en deze jongens komen elkaar backstage en overal tegen. En het is zo respectloos naar hun tegenstander. En ik heb gewoon een hekel aan dat dat soort shit.”

Het is een interessante positie voor White om in te nemen nadat hij de afgelopen jaren zijn selectie heeft toegestaan om te zeggen en te doen wat ze maar willen om potentiële gevechten te hypen. Er was een tijd in de Zuffa-dagen dat iedereen zich te allen tijde op zijn best gedroeg, om te voorkomen dat ze het risico liepen door de UFC te worden uitgesloten. Backstage waren er geen problemen en Vegas werd over het algemeen als heilige grond beschouwd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws