UFC-vechtbaas White geeft mening over Joshua's knock-out op Ngannou Nieuws
Nieuws

UFC-vechtbaas White geeft mening over Joshua's knock-out op Ngannou

UFC-vechtbaas White geeft mening over Joshua's knock-out op Ngannou

Tijdens de persconferentie na UFC 299 deelde Dana White, de CEO van UFC, zijn gedachten over de knock-out overwinning van Anthony Joshua op Francis Ngannou.

Het gevecht vond plaats in Riyadh, Saoedi-Arabië, en was het tweede professionele bokswedstrijd voor Ngannou, die eerder een controversiële split decision nederlaag leed tegen Tyson Fury in oktober. Ngannou, voorheen een zwaargewicht kampioen in de UFC, had de organisatie verlaten na onenigheid over een nieuw contract.

De overgang van Ngannou naar boksen

Francis Ngannou's overstap naar het boksen was met veel anticipatie ontvangen, vooral na zijn prestaties tegen Tyson Fury. Echter, tegen Anthony Joshua, een voormalig WBA, IBF, WBO en IBO zwaargewicht kampioen, kon Ngannou niet hetzelfde succes behalen.

Joshua wist Ngannou twee keer neer te halen voordat hij hem in de tweede ronde met een rechterhand knock-out sloeg. Dit resulteerde in een 0-2 record voor Ngannou in het boksen.

Dana White's visie op crossover gevechten

Dana White, die bekend staat om zijn kritische houding ten opzichte van crossover gevechten tussen MMA en boksen, was niet verrast door de uitkomst. Hij gaf aan de wedstrijd niet live te hebben gezien, maar wel de hoogtepunten op sociale media.

White benadrukte dat, net als bij het gevecht tegen Fury, de uitkomst waarschijnlijk hetzelfde zou zijn geweest als Fury zich serieus had voorbereid. White's reactie onderstreept zijn standpunt over de onvoorspelbaarheid en vaak teleurstellende resultaten van crossover gevechten.

Wat staat er te wachten voor Ngannou?

Na deze nederlaag is het onduidelijk wat de toekomst in petto heeft voor Francis Ngannou. Zal hij zijn carrière in het boksen voortzetten of keert hij terug naar de kooi? Ondertussen heeft Anthony Joshua zijn record verbeterd naar 4-0 in zijn laatste vier gevechten.

Met overwinningen op Otto Wallin, Robert Helenius en Jermaine Franklin. De toekomst van Ngannou blijft een punt van speculatie en interesse in zowel de boks- als MMA-gemeenschappen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws