Home / Nieuws / UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov start sportschool voor gehandicapte kinderen

UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov start sportschool voor gehandicapte kinderen

Khabib Nurmagomedov: ‘Ik heb gebeden tot god om McGregor te mogen straffen’

Hij versloeg de Ierse Conor McGregor in een verhitte strijd waar het uurwerk van af spatte, Khabib Numragomedov. Dat hij meer doet dan vechten in een kooi en een groot hart heeft, blijkt uit het feit dat hij een sportschool start waar gehandicapte kinderen een grote rol krijgen.

In het voorjaar opent de UFC-kampioen zijn gym in Moskou, waar ook plek zal zijn voor gehandicapte kinderen, dit op verzoek van een 6-jarig jongetje. Via Twitter werd het nieuws bekend gemaakt.

“This spring, @TeamKhabib will open its own gym in Moscow. In this gym there will be a group of children with disabilities who will be trained by professional trainers for free. This was a request to Instagram from a 6 year old boy,” is te lezen op Twitter.

Groot voorbeeld

Niet alleen zullen de gehandicapte kinderen er kunnen trainen, maar het is nog eens geheel gratis ook. Een mooi gebaar van Nurmagomedov. Er zijn meerdere initiatieven om gehandicapte kinderen aan vechtsporten te laten doen, echter is dit voor zover bekend de eerste keer dat een UFC vechter en kampioen een dergelijke sportschool opricht.

Nurmagomedov heeft het verrichten van goede daden hoog in het vaandel staan. Zo reisde hij eind vorig jaar ook al af naar Afrika. Hij is daar bezig met verschillende projecten.

LEES OOK: Khabib Nurmagomedov bezoekt Afrikaanse kinderen

Bekijk ook

MMA-vechter dood aangetroffen in hotelkamer

De 29-jarige MMA-vechter was in Chisinau, waar hij een wedstrijd had tegen Lilian Grosu.

Bokskampioen Wladimir Klitschko op zee aan dood ontsnapt

Voormalig zwaargewicht kampioen Wladimir Klitschko, werd gered door de Spaanse kustwacht nadat het luxe jacht waar hij aan boord was in brand vloog.

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife