UFC gooit bekende vechter op straat na arrestatie! Geen plek voor criminelen Nieuws
Nieuws

UFC gooit bekende vechter op straat na arrestatie! Geen plek voor criminelen

UFC gooit bekende vechter op straat na arrestatie! Geen plek voor criminelen

De UFC heeft het gevecht van Khusein Askhabov tegen Daniel Pineda tijdens UFC Vegas 80 geannuleerd na een melding van zijn arrestatie in Thailand op beschuldigingen van ontvoering, marteling en afpersing, nadat hij naar verluidt een Italiaanse man in Phuket had ontvoerd.

De organisatie bracht maandag een verklaring uit, enkele uren nadat The Phuket News een rapport had gepubliceerd waarin stond dat de UFC-veteraan en zijn tweelingbroer waren gearresteerd in verband met een vermeende woninginbraak en beroving op 3 september in een villa in de kustplaats Thailand.

"De UFC is op de hoogte van de recente arrestatie en beschuldigingen tegen Khusein Askhabov," verklaarde de persmededeling van de UFC op haar website. De organisatie zal aanvullende details blijven verzamelen met betrekking tot het incident. De UFC zal het juridische proces laten verlopen voordat er aanvullende verklaringen worden afgelegd, maar zijn geplande gevecht op 7 oktober is geannuleerd."

UFC kent geen pardon voor criminelen

Het is op dit moment onduidelijk tegen wie Pineda zal vechten tijdens UFC Vegas 80, dat plaatsvindt op 7 oktober in UFC APEX in Las Vegas. Askhabov uit Kazachstan, stond op het punt zijn tweede optreden in de octagon te maken na een verlies bij zijn debuut tegen Jamall Emmers tijdens UFC Vegas 69 in februari. Askhabov is razend populair en heeft meer dan 5 miljoen volgers op social media.

Volgens het bericht van Phuket News kwam de arrestatie van Askhabov nadat op 4 september een bevelschrift was uitgevaardigd waarin hij en zijn tweelingbroer, Khasan Askhabov, werden geïdentificeerd als een van de drie Kazachse burgers die beschuldigd werden van de inbraak, waarbij de vermeende dieven de man beroofden van goederen ter waarde van in totaal 12 miljoen Thaise baht, of ongeveer $337.881. Onder de vermeende gestolen items bevonden zich drie luxe horloges, een Apple-laptop en telefoon, het paspoort en de bankpas van het vermeende slachtoffer en andere goederen.

Het rapport vermeldde dat de vermeende dieven de Italiaanse man in zijn slaap overrompelden en hem vastbonden en knevelden. Gedurende enkele uren sloegen ze hem terwijl ze hem ondervroegen voor informatie; een andere onbekende persoon zou hen naar verluidt op de hoogte hebben gebracht van zijn waardevolle spullen en met de vermeende dieven hebben gesproken tijdens de beroving.

Nadat de vermeende dieven vertrokken waren, slaagde de man erin om in veiligheid te komen; hij zou naar verluidt blauwe plekken en kneuzingen op zijn lichaam hebben opgelopen als gevolg van de mishandeling. De mannen zouden naar verluidt op 4 september vanuit Phuket naar Dubai zijn gevlogen, de dag na de vermeende aanval.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws