? UFC gevecht zaterdag Black Lives Matter vs rechts Amerika Nieuws
Nieuws

? UFC gevecht zaterdag Black Lives Matter vs rechts Amerika

? UFC gevecht zaterdag Black Lives Matter vs rechts Amerika

Het heeft er alle schijn van dat het gevecht tussen Tyron Woodley en Colby Covington zaterdag tijdens UFC Las Vegas een zwaar politiek tintje heeft.

Woodley, voormalig UFC-kampioen weltergewicht, weigerde tijdens de persconferentie voor zijn gevecht van aanstaande zaterdag tegen Colby Covington maar iets te zeggen behalve de zin "Black lives matter". Deze bleef Woodley herhalen bij elke vraag die hem werd gesteld door de aanwezige journalisten.

Niet langer dan drie minuten bracht Woodley op het podium door. Met een door Donald Trump geïnspireerde rode pet met de tekst: 'Make Racists Catch The Fade Again'. De tegenstander van Woodley op zaterdag, Covington, is een groot voorstander van president Trump. en draagt dan ook steevast een rode pet met de slogan van Trump er op.

Racist

Covington maakte zich niet populair door racistische uitlatingen werd zelf met de dood bedreigd. Zo moest hij in Brazilië extra beveiligd worden na zijn overwinning in 2017 op Demian Maia in Sao Paulo omdat hij Brazilianen 'smerige dieren' noemen.

Ook bekritiseerde Covington recentelijk Lebron James, samen met andere NBA- en MLB-atleten. Di tvoor het boycotten van hun respectievelijke sportorganisaties uit protest tegen de schietpartij van de politie op Jacob Blake. De wedstrijd tussen Woodley en Covington staat op spanning. Toch vinden velen dat politiek zich niet moet mengen met sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws