UFC en WWE mogelijk samen onder zelfde eigenaar Nieuws
Nieuws

UFC en WWE mogelijk samen onder zelfde eigenaar

UFC en WWE mogelijk samen onder zelfde eigenaar

Endeavour, het moederbedrijf van het Ultimate Fighting Championship (UFC), is vermeld als potentiële koper voor WWE.

Hoewel sommige fans het misschien niet leuk vinden, hebben WWE en UFC veel gemeen. Ze zijn niet direct met elkaar verbonden in de vechtsportruimte, maar ze hebben zeker al eerder cross-overs gekend.

CM Punk, Ronda Rousey, Brock Lesnar en Cain Velasquez zijn maar een paar namen om te noemen. Daarnaast hebben UFC baas Dana White en WWE CEO Vince McMahon door de jaren heen ook veel met elkaar te maken gehad.

Schandalen

Onlangs werd aangekondigd dat McMahon zou terugkeren naar WWE nadat hij gedwongen was te vertrekken vanwege een schandaal. Als onderdeel van die terugkeer zal McMahon de mogelijkheid van een verkoop voor het bedrijf nastreven. Het blijkt dat Endeavour mogelijk geïnteresseerd is om mee te doen.

De meest plausibele kopers van WWE lijken Comcast (de moedermaatschappij van NBCU) en Endeavour (de moedermaatschappij van UFC) te zijn, misschien Amazon. Deze bedrijven en eventuele zakenpartners moeten afwegen of ze zaken willen doen met McMahon.

Interessant

NBCUniversal zendt Monday Night RAW al uit en streamt het WWE Network op hun Peacock-service. Als zodanig zou je je moeten voorstellen dat zij de koplopers zullen zijn.

Toch is het interessant om na te denken over de mogelijkheden als WWE en UFC onder hetzelfde dak zouden zitten. Endeavour kocht UFC in 2016 voor $ 4 miljard en gezien hoe goed het sindsdien financieel is gegaan, is het niet moeilijk voor te stellen dat ze in het pro-worstelen stappen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws