Home / Nieuws / UFC en ONE Championship gaan akkoord met Demetrious Johnson, Ben Askren deal

UFC en ONE Championship gaan akkoord met Demetrious Johnson, Ben Askren deal

UFC en ONE Championship gaan MMA-vechters ruilen

De UFC is officieel akkoord gegaan om de voormalige vlieggewichtkampioen Demetrious Johnson uit zijn contract te ontheffen, zodat hij kan tekenen bij ONE Championship, aldus ESPN op zaterdag.

In ruil daarvoor heeft ONE ermee ingestemd om hun voormalige kampioen weltergewicht Ben Askren ook uit zijn contract te ontheffen zodat hij kan tekenen bij de UFC. Aangezien beide vechters meerdere gevechten achterlieten op hun respectieve contracten, is een transactie van deze omvang nog nooit eerder gedaan in MMA.

Zowel Johnson als Askren zullen naar verwachting in de nabije toekomst nieuwe deals sluiten met hun nieuwe organisaties, zo vertelden bronnen aan ESPN.

Akkoord

Nadat Johnson (27-3-1) in augustus de titel van Henry Cejudo verloor, vertelden bronnen aan ESPN dat er een plan was uitgekomen om de UFC te verlaten. De UFC had echter een prikkel nodig om Johnson te kunnen ontslaan. Bronnen vertelden dat Johnson’s vertegenwoordigers bij First Round Management kwamen met het idee om Sendren naar de UFC te sturen, in afwachting van zijn toestemming.

Matt Hume, Johnson’s coach bij AMC Pankration in Kirkland, Washington, is ook ONE’s vice president of operations. Nadat alle partijen overeenstemming hadden bereikt over de details van de transactie, werd de deal afgerond. Het verlies voor Cejudo brak Johnson’s 13-gevechten winst reeks evenals zijn record van 11 succesvolle titelverdedigingen.

Bereid om te vechten

Askren (18-0, 1 NC), een voormalig kampioen in het weltergewicht bij Bellator, kondigde zijn pensionering aan na zijn eerste overwinning op Shinya Aoki in november 2017. Na zijn aankondiging zei Askren echter dat hij open stond voor de strijd tegen mensen zoals Georges St -Pierre of Rory MacDonald.

Askren en Johnson hebben, via recente berichten, de transactie op sociale media bekend gemaakt. Askren is een stap verder gegaan door gevechten aan te kondigen met enkele van de grootste namen uit de UFC-selectie. Debuten voor beide vechters zijn nog niet aangekondigd.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT