Home / Nieuws / Boks Nieuws / UFC Baas Dana White: ‘Wij zullen de bokswereld gaan overheersen’

UFC Baas Dana White: ‘Wij zullen de bokswereld gaan overheersen’

UFC Baas Dana White: 'Wij zullen de bokswereld gaan overheersen'

Het is bijna een jaar geleden dat UFC-president Dana White aankondigde dat hij het merk Zuffa zou neerzetten als de organisatie voor het boksen. Geen eenvoudige klus maar White zegt dat flinke stappen voorwaarts gemaakt zijn.

In een gesprek met ESPN’s Brett Okamoto eerder deze week, bevestigde White dat Zuffa Boxing springlevend is. “Ik heb gisteren een vergadering gehad in LA. We blijven vooruitgaan en we zullen absoluut de bokswereld binnen treden, met als doel deze te overheersen”zei White.

Multi gevechten

“Binnenkort”, antwoordde White toen hem werd gevraagd naar een tijdlijn voor alles. “Ik heb net het gebouw hiernaast gekocht. We bouwen een faciliteit van $ 12 miljoen. We zullen in feite onze eigen arena hebben. We kunnen hier vlak naast elkaar gevechten houden en overal ter wereld live uitzenden. Ik kan MMA-gevechten houden, ik kan boksen, kickboksen en jiu-jitsu doen, ik kan allerlei verschillende gevechten en toernooien organiseren. We gaan veel dingen doen. ”

Concurrentie

Om Zuffa-boksen van de grond te krijgen, heeft White al het talent nodig dat hij aankan. Terwijl de rapporten rond massale deals met boks grootheden als Anthony Joshua en Mikey Garcia zijn genoemd, is er nog niets afgerond. Zelfs huidige UFC-vechters, zoals Jon Jones en Paulo Costa, hebben interesse getoond om te boksen voor Zuffa.

White voelt de hete adem van ONE Championship in zijn nek, de Aziatische veelzijdijdige vechtsport organisatie wint snel terrein en biedt naast MMA en Kickboksen ook Boksen aan het publiek. Ook zal men binnenkort in Amerika op tv te zien zijn, iets wat White vast zorgen baart.

Bekijk ook

Karate legende Jon Bluming overleden

Een van de grootste karate legendes Jon Bluming is gisteravond 17 december op 85 jarige ...

GLORY 52: Last minute superfight toegevoegd!

Robin van Roosmalen: ‘in MMA ben je eerder miljonair dan bij kickboksen’

Vorige week maakte Robin van Roosmalen bekend dat hij het kickboksen vaarwel zegt. Hij gaat ...

Video: Joseph Parker’s brute knock-out tegen Alexander Flores

Voormalig WBO-zwaargewicht kampioen Joseph Parker versloeg afgelopen weekend Alexander Flores via een brute KO in ...