UFC 229: Khabib verdedigt zijn acties na het gevecht, McGregor is de oorzaak Nieuws
Nieuws

UFC 229: Khabib verdedigt zijn acties na het gevecht, McGregor is de oorzaak

UFC 229: Khabib verdedigt zijn acties na het gevecht, McGregor is de oorzaak
UFC 229: Khabib verdedigt zijn acties na het gevecht, McGregor is de oorzaak

Tijdens zijn UFC-carrière heeft Khabib Nurmagomedov een beeld van zichzelf geschapen als een stoïcijnse vechter, kalm onder elke vorm van druk. Maar afgelopen zaterdagavond toonde hij een andere kant van zijn persoonlijkheid, een die leidde tot onplezierige repercussies.

Tijdens zijn korte optreden op de persconferentie van UFC 229 na de ruzie, ging Khabib verder met zijn excuses aan de Nevada State Athletic Commission voor het massale gevecht waarbij hij betrokken was, net als enkele van zijn teamgenoten maar ook Conor McGregor's trainingspartner Dillon Danis. Tegelijkertijd verdedigde hij ook zijn acties en vroeg hij zich af waarom er voortdurend naar hem wordt gewezen.

"Allereerst wil ik sorry zeggen tegen Athletic Commission, sorry voor Vegas," zei hij. "Ik weet dat dit niet mijn beste kant is. Ik ben een mens."Ik begrijp niet hoe mensen zo kunnen praten, okay ik sprong uit de kooi. Hoe zit het met Mcgregor hij sprak over mijn religie? Hij praat over mijn land, hij praat over mijn vader. Hij kwam naar Brooklyn en hij vernielde de bus. Hij heeft bijna een paar mensen gedood. Hoe zit het met deze shit? "

Respect

"Ik begrijp het niet. Mijn vader leerde mij 'hey, je moet altijd respectvol zijn.' Mijn hele team, waar ik zeven jaar lang mee in Californië train, iedereen weet wie ik ben. Al mijn vrienden, iedereen die mij kent, zij weten wie ik ben. "

Het slechte bloed tussen Khabib en McGregor is nog nooit op zo een hoog niveau geweest, zoals bevetigd door de incidenten na het gevecht. Tijdens de persconferentie bleef Khabib een schaduw werpen op de Ier en zijn hele team.

Afgetikt

"Ik heb jullie gezegd, niet alleen hij (McGregor), maar zijn hele team zijn respectloos geweest," zei Khabib. "Ik heb het jullie gezegd. Ze noemen hem tweevoudig wereldkampioen (in) twee gewichtsklassen, maar vandaag tikte hij af. Dat is de reden waarom titel hier is bij mij de onbetwiste, ongeslagen lichtgewicht kampioen. "

Volgens UFC-president Dana White werden de drie leden van het team van Khabib die direct betrokken waren bij de ruzie na de schermutselingen in hechtenis genomen, maar vervolgens vrijgelaten nadat McGregor had besloten geen aanklacht in te dienen. Hij bevestigde ook dat de betaalcheque van Chabib door de Commissie is achtergehouden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws