Tyson Fury doet heftige uitspraak over Francis Ngannou: 'Stank voor dank' Nieuws
Nieuws

Tyson Fury doet heftige uitspraak over Francis Ngannou: 'Stank voor dank'

Tyson Fury doet heftige uitspraak over Francis Ngannou: 'Stank voor dank'

Tyson Fury, de ongekroonde koning van de zwaargewicht bokswereld, heeft onlangs enkele opvallende uitspraken gedaan over Francis Ngannou, de voormalige UFC-zwaargewicht kampioen die onlangs de overstap naar het boksen maakte. Fury, die geen blad voor de mond neemt, gelooft dat Ngannou hem veel verschuldigd is na hun bokswedstrijd afgelopen oktober.

Ngannou's opkomst in de bokswereld

Francis Ngannou, die bekend stond om zijn verwoestende knock-out kracht in de UFC, heeft zich onlangs gewaagd aan het boksen. Zijn meest opmerkelijke gevecht tot nu toe was tegen Tyson Fury, waar hij ondanks een verlies door een split decision, indruk maakte door de kampioen tijdens het gevecht neer te halen.

Voorafgaand aan het gevecht tussen Anthony Joshua en Francis Ngannou in Saoedi-Arabië, werd Fury gevraagd naar zijn mening over Ngannou's prestaties in de bokswereld. Zijn antwoord was typisch Fury: direct en zonder omwegen. "Het is een goed gevecht [tussen Joshua en Ngannou]," zei Fury. "Toen ik tegen Ngannou vocht, was het een mismatch en een onzin gevecht, maar het is wat het is, nietwaar? Stijlen maken gevechten."

Fury's ongezouten mening

Fury ging verder met te zeggen dat hij verantwoordelijk is voor Ngannou's succes en financiële winst in het boksen. "Ik heb hem op de kaart gezet, hem een multimiljonair gemaakt, en nu verdient hij nog meer geld. Dus hij moet me bedanken."

"Hij moet op zijn knieën gaan en mijn voeten kussen, nietwaar, voor wat ik voor hem heb gedaan."

Kijkend naar de toekomst

Fury staat gepland om in mei in Saoedi-Arabië te vechten tegen Oleksandr Usyk in een gevecht om de onbetwiste zwaargewicht kampioenschapstitel, een van de meest verwachte gevechten in jaren voor de divisie. De winnaar van Joshua vs. Ngannou zou de winnaar van dit blockbuster showdown kunnen treffen.

Wat betreft een voorspelling voor het gevecht tussen Joshua en Ngannou, heeft Fury geen voorkeur. "Ik weet het niet en het kan me eerlijk gezegd niet schelen," zei Fury. "Luister, wat er ook gebeurt, het gebeurt. De beste man zal die nacht winnen. Ze zijn zwaargewicht giganten, nietwaar? Dus iedereen kan winnen. Briljante gevechten, eigenlijk, op vrijdag. Ik kijk uit naar de hele rekening."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws