Tyrone Spong maakt kickboks comeback: 'Glory zwaargewicht GP?' Nieuws
Nieuws

Tyrone Spong maakt kickboks comeback: 'Glory zwaargewicht GP?'

Tyrone Spong maakt kickboks comeback: 'Glory zwaargewicht GP?'

Tyrone Spong lijkt een terugkeer te maken naar het kickboksen zo maken oplettende Instagram op uit een bericht welke vandaag werd geopst door toptrainer Sais El Badaoui.

Vrijwel direct na het posten van de foto waarop Tyrone Spong en Said El Badaoui een pads training doen gaan de fans los, vooral door de tekst waarin staat dat het tijd wordt om de zwaargewicht divisie een impuls te geven. Deze zien de levende legende graag terug in de ring en het liefst bij Glory Kickboxing in de zwaargewicht Grand Prix. Al is het niet bevestigd op het moment dat het om kickboksen gaat.

"Tyrone Spong kom alsjeblieft terug naar Glory", schrijft Kevin oprichter van het welbekende Mix Fight platform. "Glory wakker worden, Tyrone zou een perfecte toevoeging zijn aan de zwaargewicht divisie", merkt een fan op. Er gaan al langer geruchten dat Spong naar Glory zou terugkeren net als Melvin Manhoef en Gokhan Saki, de grote namen van weleer.

Voor de leken een korte uitleg wie Tyrone Spong is

De Surinaamse Tyrone Spong, geboren op 3 september 1985 in Suriname, is een voormalig kickbokser, professioneel bokser en mixed martial artist. Hij staat bekend om zijn tijd in de kickbokswereld, met name bij Glory Kickboxing.

Spong begon op dertienjarige leeftijd met kickboksen in Nederland, onder leiding van Lucien Carbin. Hij had zijn eerste wedstrijd op vijftienjarige leeftijd en won deze door een knock-out in de eerste ronde. Spong werd snel bekend in de kickbokswereld en behaalde meerdere overwinningen en titels.

Een van de beste ooit

In 2003, zijn eerste jaar als professional, won Spong 12 gevechten. Hij won zijn eerste Europese Muay Thai-titel in 2004 bij de Battle of Zaandam. In 2005 won hij bij de A-1 Combat Cup in Duisburg zijn eerste toernooi kampioenschap door drie opeenvolgende gevechten met knock-out te winnen.

Spong behaalde in 2006 twee belangrijke overwinningen door knock-outs tegen Muay Thai-veteraan Joerie Mes en K-1-vechter Kaoklai Kaennorsing. In 2007 won hij de SLAMM-wereldtitel tot 79 kg door de Thai Yodchai Wor Petchpun te verslaan via TKO in de eerste ronde.

Tyrone Spong en Glory Kickboxing

In 2008 won Spong de World Full Contact Association (WFCA) Wereld Thaiboxing Cruiserweight-kampioenschap en de KO World Series 2008. Hij werd ook de inaugurele It's Showtime 95MAX wereldkampioen na het verslaan van Zabit Samedov.

Bij Glory Kickboxing maakte Spong naam met zijn krachtige stijl en indrukwekkende overwinningen. Hij werd bekend als een van de topvechters in de organisatie en verwierf de titel Glory 95kg Slam Champion.

Zijn carrière bij Glory werd gekenmerkt door enkele memorabele gevechten, waaronder zijn confrontatie met Nathan Corbett in 2009, die eindigde in een controversiële no-contest. Spong bleef actief in de kickbokswereld tot 2014, waarna hij zich meer ging richten op professioneel boksen en mixed martial arts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws