Schandalig! Lichte taakstraf voor doodrijden zus topkickbokser van Roosmalen Nieuws
Nieuws

Schandalig! Lichte taakstraf voor doodrijden zus topkickbokser van Roosmalen

Schandalig! Lichte taakstraf voor doodrijden zus topkickbokser van Roosmalen

De rechtbank heeft een taakstraf van 240 uur opgelegd aan de trucker die een einde maakte aan de kickbokscarrière Robin Van Roosmalen en diens zus doodreed.

Gisteren kreeg de 45-jarige trucker de taakstraf van 240 uur opgelegd door de rechtbank. In veler ogen een te lichte straf voor het doodrijden van een jonge vrouw van 29 in de bloei van haar leven. Ook het feit dat de oud Glory Kickboxing kampioen zwaargewond raakte en zijn kickbokscarrière vaarwel kon zeggen weegt niet op tegen de lichte straf volgens fans.

Van Roosmalen en zijn zus Melissa kregen pech met de auto en parkeerde deze op de vluchtstrook. Na even uit de auto te zijn gestapt besloten de twee weer plaats te nemen. De trucker reed vervolgens op de auto in waarbij Melissa overleed en Van Roosmalen zijn rug en bekken brak.

Spijt

Het OM eiste een rijontzegging van 4 jaar met 12 maanden celstraf. De rechtbank ging daar niet in mee en oordeelde dat het ongeluk kwam door 'onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag'. En zoals door het OM gestelde en zwaardere 'zéér onoplettend rijgedrag'.

De reacties op social media laten zien dat het merendeel het een te lichte straf vinden en noemen de uitspraak schandalig. De trucker betuigde wel spijt maar dat mag volgens reageerders niet als verzachtende omstandigheid worden gezien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws