Home / Nieuws / TRIEST: De tragische dood van een 26-jarige kickbokser

TRIEST: De tragische dood van een 26-jarige kickbokser

TRIEST: De tragische dood van een 26-jarige kickbokser

Mark Bugembe stierf tijdens een gevecht wat hij niet kon winnen. De 26-jarige kickbokser stief te jong aan iets wat niemand had verwacht.

De dood van Mark Bugembe schokte de kickbokswereld, de jonge vechter stierf aan een hersentumor die pas laat werd geconstateerd. In mei van dit jaar sloeg het noodlot toe. Bugembe trainde thuis door de coronpandemie, stortte in en kwam met zijn hoofd op de grond terecht. Dit zou de laatste keer zijn dat hij zijn bokshandschoenen aan zou hebben.

Bugembe leed al een tijd aan een vreselijke hoofdpijn, in een interview in juni vertelde zijn coach en mentor Peter Kizito van Hard Body Gym dat Bugembe af en toe klaagde over een beukende hoofdpijn. Na de training, maar dat pijnstillers de pijn wegnam. Hij leed al twee jaar aan de helse pijnen in zijn hoofd.

Oud probleem

Het probleem werd echter ernstiger na het oplopen van een hoofdblessure in een knock-out verlies tijdens Extra Combat in 2017. “Maar ik kan me niet herinneren dat hij tijdens dat gevecht op zijn hoofd werd geslagen. Ik denk dat het zijn oude probleem was dat erger werd, ”zei Kizito destijds.

Een MRI-scan op 26 wees uit dat Bugembe een hersentumor had. Eerder was hij in 2017 na zijn gevecht op Extra Combat, al eens in het ziekenhuis onderzocht maar na vijf dagen weer naar huis gestuurd. Er werd in juni nog een GO-Fund me actie opgestart om geld in te zamelen voor een behandeling van Bugembe.

Geen geld

Het was echter tevergeefs het bedrag van iets meer dan €8.000 werd niet gehaald. Om de tumor opereren waren twee twee fasen van chirurgie vereiste tussen 23 juli en 4 augustus. Die respectievelijk 12 en 8 uur duurden. Echter mocht het niet baten

Tugume zei dat de tumor tussen 23 juli en 4 augustus twee fasen van chirurgie vereiste, die respectievelijk 12 en 8 uur duurden. Bugembe bleef op de intensive care. Hij blies zijn laatste 10 dagen uit voor zijn 26ste verjaardag op 12 augustus. Bugembe stierf op 12 augustus 10 dagen voor zijn verjaardag.

Bekijk ook

Zo verdienen bekende Nederlandse vechters er een centje erbij

Bekende kickboksers verdienen naast het vechten op allerlei manieren er een lekker centje bij. Vooral ...

‘Ik moest gewoon zijn bloed proeven’: Tyson Fury (video)

Tyson Fury onthult waarom hij bloed van Deontay Wilder’s nek likte tijdens hun herkansing een ...

Snurker: Bokskampioen valt in slaap tijdens titelwedstrijd

Canelo Alvarez zegt dat hij in slaap viel, tijdens het kijken naar de laatste titelverdediging ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page