Topkickbokser Hesdy Gerges neemt met opgeheven hoofd afscheid! 'Vechterhart' Nieuws
Nieuws

Topkickbokser Hesdy Gerges neemt met opgeheven hoofd afscheid! 'Vechterhart'

Topkickbokser Hesdy Gerges neemt met opgeheven hoofd afscheid! 'Vechterhart'

Hesdy Gerges vocht gisteren de laatste kickbokswedstrijd uit zijn lange carrière. Tegen Glory kampioen Rico Verhoeven maakte Gerges zijn laatste rondes in de ring waar hij lang met plezier in vocht. Alle aandacht ging gisteren even uit naar Verhoeven, maar Gerges verdiend een even groot podium.

Het publiek bij Hit It gisteren was wellicht niet allemaal kickboksfan maar de hardcore volgers van de sport die aanwezig waren, weten dat Gerges altijd een kracht is geweest om rekening mee te houden. Nu na 20 jaar in de top mee te hebben gedraaid, was daar dan het einde. Gerges gaat een andere weg in maar nam met opgeheven hoofd afscheid van de sport en de fans.

Het gevecht tegen Verhoeven was de vierde keer dat de twee topvechters elkaar ontmoette in de ring. Tegen een kampioen als Verhoeven de ring in te gaan, vijf ronden mee te vechten vergt moed en een vechterhart. Juist omdat laatste wordt Gerges geroemd, geen tegenstander uit de weg gaan en het gevecht nemen. Gerges is dan ook het voorbeeld van een vechter uit de oude school.

Topknokker

In de ring tegen Verhoeven gisteren bleek maar weer eens wat een incasseringsvermogen Gerges bezit. Ook het verrassend uit de hoek komen en tegenstand bieden met lowkicks en stoten was te zien. ,,Critici heb je altijd, maar Hesdy is gewoon een topknokker", zei een fan gisteren. Ook Verhoeven is lovend over zijn nu oud-rivaal Gerges.

,,Een echte baas deze man, ik heb er een sportvriend bij", zei Verhoeven na de wedstrijd over Gerges. ,,Het waren de laatste vijf rondes van mijn carrière zei Gerges. ,,De vraag is welke nieuwe vechter in de voetstappen van Gerges maar ook een Verhoeven zullen treden. Tot nu toe zijn er nog geen opgestaan die aan dit soort jongens kan tippen", zegt een insider. Wat Gerges betreft die nam gisteren in stijl afscheid.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws