Topjudoka zwaar mishandeld! 'Coach opgepakt' Nieuws
Nieuws

Topjudoka zwaar mishandeld! 'Coach opgepakt'

Topjudoka zwaar mishandeld! 'Coach opgepakt'

Alain Schmitt, trainer en voormalig lid van het Franse judoteam is in de nacht van zaterdag op zondag in Seine-Saint-Denis gearresteerd wegens huiselijk geweld. Het slachtoffer is de Olympische (team) gouden medaillewinnaar in Tokyo, Margaux Pinot, zo meldt JudoInside gisteren.

De hechtenis van Schmitt werd maandag aan het eind van de dag opgeheven, met het oog op een proces voor onmiddellijke verschijning op dinsdagmiddag bij de rechtbank van Bobigny, vertelde de aanklager aan AFP. De 38-jarige atleet werd zondag rond 02.30 uur in Blanc-Mesnil door de politie gearresteerd na een noodoproep van een buurman, waar Pinot naar toe was gevlucht.

De 27-jarige kreeg volgens politiebronnen talloze klappen in het gezicht van haar partner en trainer Schmitt, die in staat van dronkenschap verkeerde. Ze werd voor behandeling naar het ziekenhuis van Avicenne in Bobigny vervoerd, aldus een politiewoordvoerder.

In het ziekenhuis

Bronzen medaillewinnaar op het WK 2013 (-81 kg), Alain Schmitt keerde terug als coach aan het einde van zijn judocarrière. Binnen de club Etoile Sportive du Blanc-Mesnil begeleidde hij onder meer de kampioenen Margaux Pinot en Madeleine Malonga.

Deze twee atleten wonnen afgelopen zomer met het Franse team de gouden medaille op de Olympische Spelen van Tokyo, in het nieuwe mixed team event. Schmitt was recentelijk aangenomen als hoofdcoach van het Israëlische vrouwen internationale judo team.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws