Terugkeer Spong wordt geen makkie! 'MMA is anders' Nieuws
Nieuws

Terugkeer Spong wordt geen makkie! 'MMA is anders'

Terugkeer Spong wordt geen makkie! 'MMA is anders'

Tyrone Spong maakt aankomende nacht zijn rentree naar het MMA-vechten. In Miami zal de topvechter de Rus Sergei Kharitonov treffen, maar het wordt geen makkelijk partij voor Spong, zo voorspelt UFC-ster Khabib Nurmagomedov.

Voor Spong is het de eerste keer sinds augustus 2013 dat hij een MMA-kooi betreedt voor een wedstrijd. De van oorsprong topkickbokser vocht twee MMA-wedstrijden tegenover meer dan honderd kickboks partijen. Juist dat laatste is waar Spong op moet letten in zijn gevecht met de Rus, zegt Khabib de eigenaar van Eagle FC waar Spong vecht.

Tijdens een voorbeschouwing van onder andere de wedstrijd tussen Spong en Kharitonov zegt Khabib dat MMA anders aangevlogen moet worden dan kickboksen. ,,Het wordt een gevecht tussen twee top knokkers die staande vechten gewend zijn", zei Khabib. ,,Wat het moeilijk gaat maken voor Tyrone is dat hij een lange tijd niet meer in MMA heeft gevechten." (Lees verder onder tweet).

,,Dit maakt het grote verschil, jullie weten wat MMA is. Als je alleen maar stoot en tegenover een grote vechter staat als Kharitonov, als die je in handen krijgt is het gevecht zo over." Khabib refereert aan het feit dat de Rus ook al prefereert deze staand vechten op de grond levensgevaarlijk is. Als wij Khabib mogen geloven is de opdracht voor Spong een knock-out te forceren wil hij Kharitonov verslaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws