Nieuws

🎥 Straatvechten neemt toe in ons land! 'Amsterdam heeft het'

Het illegale vechtcircuit is in Nederland steeds populairder aan het worden. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in deze manier van vechten, waarbij de deelnemers geen georganiseerde toestemming of begeleiding nodig hebben.

Een andere reden waarom het illegale vechtcircuit zo populair is in Nederland, is dat er geen officiële regels zijn. Hoewel vechtsporten als boksen en judo strikte regels hebben, is er bij het illegale vechtcircuit haast geen enkele regel. Hierdoor kunnen mensen hun eigen regels stellen en hun vechtstijl ontwikkelen zoals zij dat willen.

Illegaal vechten levensgevaarlijk

Tijdens de Coronapandemie nam het aantal straat gevechten ook wel 'hoodfights' genoemd drastisch toe. Nu deze over is zijn de hoodfights blijven bestaan en toegenomen. Een van de organisaties is 'Hoodfight Amsterdam', die regelmatig gevechten organiseren.

Inmiddels is er ook een tegenbeweging ontstaan en neemt de de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelling en noemt het levensgevaarlijk. Echter blijkt in de praktijk dat het niet mogelijk is een verbod in te stellen. Bronnen vertellen Vechtsport Info dat zelfs de politie hier en daar een oogje dicht zou knijpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws