50 leden sportschool ontsnappen aan besmetting met coronavirus Nieuws
Nieuws

50 leden sportschool ontsnappen aan besmetting met coronavirus

50 leden sportschool ontsnappen aan besmetting met coronavirus
50 leden sportschool ontsnappen aan besmetting met coronavirus

Een sportschooltrainer stelde 50 atleten bloot aan Covid-19. Maar wonderbaarlijk werd niemand ziek. Een goed ingericht luchtsysteem bleek de oplossing.

Voor Velvet Minnick sportschooleigenaar in Virginia leek er een nachtmerriescenario aan te komen. Een van haar trainers bleek besmet met het Coronavirus. Deze was met een groot aantal leden van haar gym in contact geweest. Toch werd niemand besmet.

Minnick nam persoonlijk contact op met alle 50 atleten waarmee de trainer in contact was geweest. Deze besloten zich te laten testen, maar geen enkel lid kreeg symptomen. Wat leek op een wonder. Maar later bleek te liggen aan het goede ventilatie systeem in de sportschool.

Slim plan

Minnick riep de hulp in van een van haar leden. Linsey Marr, 46, hoogleraar civiele techniek en milieutechniek aan Virginia Tech Universiteit. Deze was bereidt om samen met Minnick een plan te maken voor de ventilatie. "In principe was het heel simpel en was er geen grote financiering nodig', zegt Minnick.

50 leden sportschool ontsnappen aan besmetting met coronavirus

Het plan wat Marr uitvouwde kwam neer op slim gebruik maken van de reeds bestaande mogelijkheden. Zo werden de schuifdeuren allemaal opengezet. En werden training toestellen en bokszakken verder uit elkaar gezet. Aangezien het Covid-19 virus door lucht overgedragen kan worden. Maakte het zo geen kans om aan te slaan.

Zo simpel als wat

Inmiddels is Minnick verder gaan experimenteren met de ventilatie. Vooral nu de winter er aan komt en het kouder wordt. "De deuren gaan iets lager en de afzuiging harder om de koolstofdioxide af te voeren", zegt Minnick. Deze wordt door de sporters uitgeademd en daar kan het virus in zitten.

Het voorbeeld van deze sportschool lijkt te bewijzen dat het virus buiten te houden is. Door goede ventilatie en afzuiging van lucht. Diepgaande onderzoeken moeten nog uitwijzen in hoeverre dit daadwerkelijk het geval is. Maar toch blijkt slim spelen met toevoer en afvoer van lucht veel te winnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws