Sportscholen dagen de Staat voor de rechter: ‘Helemaal open of 100% compensatie!’ - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Sportscholen dagen de Staat voor de rechter: ‘Helemaal open of 100% compensatie!’

Sportscholen dagen de Staat voor de rechter: ‘Helemaal open of 100% compensatie!’

Sportscholen dagen de Staat voor de rechter: ‘Helemaal open of 100% compensatie!’

Een groep van 60 sportscholen, ondersteund door in de sport- en fitnessbranche actieve bedrijven, heeft de Staat gedagvaard in kort geding op 27 mei aanstaande in de rechtbank in Den Haag. Woordvoerder Hans Vos, die namens sportschool PurePowerGym het voortouw nam, zegt: ‘Het overgrote groot deel van de sportscholen in de (vecht)sport- en fitnessbranche staat op omvallen, de conditie van honderdduizenden mensen verslechtert met de dag. En de regering blundert maar door met een zwabberend beleid dat gebaseerd is op onkunde en angst. De regeltjes worden ad hoc bedacht en missen wetenschappelijke onderbouwing. We moeten, in ieders belang, weer gewoon open. En open blijven!’

Alle deskundigen zijn het er over eens: door sporten heb je meer weerstand en kun je het Corona-virus – en natuurlijk ook aan alle andere aandoeningen – veel beter weerstand bieden. En iedereen wil ook heel erg graag sporten – maar de regering steekt er stelselmatig een stokje voor. Met een onduidelijk, onvoorspelbaar en niet op degelijk onderzoek in de sportschoolbranche gebaseerd beleid.

Inkomstenverliezen

Een groep van ruim zestig sportscholen heeft de krachten gebundeld. Gewapend met zorgvuldig uitgevoerde protocollen, een deskundige aanpak om besmettingen te voorkomen willen ze onder “gezonde voorwaarden” en “verantwoorde setting“, het sporten zo snel mogelijk, liefst onmiddellijk, weer oppakken. Voor alle doelgroepen.

Samen met advocatenkantoor Karapetyan gevestigd te Hengelo (O), van voormalig topkickbokser mr. Karapetyan, willen ze, gewapend met adviezen en oordelen van deskundigen en wetenschappelijke onderzoekers, de overheid dwingen de sportscholen weer helemaal open te laten gaan. Tevens willen ze compensatie voor alle schade, waaronder de (omzet-)verliezen die zij door de sluiting hebben geleden. En dat laatste natuurlijk op basis van daadwerkelijk geleden inkomstenverliezen per sportschool.

Regelrechte ramp

Sluiting door de Staat, als dat zo uitkomt – ook in de nabije toekomst, mocht een toevallige momentopname weer ‘alarmerende’ cijfers laten zien – is gebaseerd op schijngronden en is enkel gerechtvaardigd als daar wetenschappelijk goed onderbouwde redenen voor zijn. En die redenen, weet de branche, zijn niet aanwezig en zullen ook nooit komen. 

Woordvoerder Hans Vos, zelf een voormalig profvechter van het bekende Kops Gym: ‘Er voltrekt zich een regelrechte ramp om ons heen, door de hele maatschappij. Overgewicht, psychische en lichamelijke problemen rijzen de pan uit. De meest kwetsbare groepen, die sporten het hardst nodig hebben Onze hele samenleving gaat hieronder nog meerlijden als er niets gebeurt.’

De zitting in kort geding wordt gehouden in de Rechtbank Den Haag, Prins Clauslaan 60, op 27 mei 2021 om 14.30 uur. Voor meer informatie: Hans Vos, tel. 06 12 70 08 83 of team-hansvos@hotmail.com.

Bekijk ook

VIDEO! Kickbokser (15) overlijdt tijdens toernooi

Toch werd er besloten hem door te laten vechten.

Koekje van eigen deeg! UFC’er Jon Jones flink aangepakt

Soms kom je je gelijke tegen

‘Ik stopte Pulev zodat Mir niet afgeslacht werd!’ Scheids spreekt

Er was wat commentaar van Mir op het stopzetten van de wedstrijd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page