Sportscholen blijven dicht: Eis om volledig te heropenen afgewezen Nieuws
Nieuws

Sportscholen blijven dicht: Eis om volledig te heropenen afgewezen

Sportscholen blijven dicht: Eis om volledig te heropenen afgewezen

De rechtbank Den Haag heeft vonnis gesproken in het kort geding dat een groep van 60 sportscholen, ondersteund door in de sport- en fitnessbranche actieve bedrijven, op 27 mei had aangespannen tegen de Nederlandse Staat.

De eis om volledig te heropenen is afgewezen, maar de sportschoolhouders blijven onverminderd strijdlustig. Woordevoerder Hans Vos: ,,Op basis van dit vonnis gaan we verder kijken naar juridische mogelijkheden. Om een helder en gefundeerd beleid te krijgen, maar bijvoorbeeld ook om realistische compensatie af te dwingen, via een bodemprocedure!"

Hap snap beleid

Terwijl maatregelen aanmerkelijk worden versoepeld hebben de eisers heel bewust de rechtszaak toch doorgezet. Woordvoerder Hans Vos is er duidelijk over: ,,Natuurlijk gaat het beter en ziet iedereen weer perspectief. Maar we zijn nog steeds niet volledig open en de versoepeling gaat, net als alle vorige stappen, met hap-snap beleid", zegt Vos.

,,We missen wetenschappelijke onderbouwing, het accepteren dat sport onmisbaar is voor de volksgezondheid - zowel psychisch als lichamelijk. In de medische wereld zijn weinig zaken onomstreden, maar dat wel. En nu lijkt het beter te gaan, maar we zijn er nog lang niet. Qua fitheid heeft onze samenleving enorme klappen opgelopen en die gaan nog jaren doordreunen, ook in de kosten voor gezondheidszorg. "

Niet langer stil zitten

De sportschoolhouders winden er geen doekjes om. ,,Iedereen heeft het over vaccineren, niemand heeft het over fit zijn.' En: 'Laat de regering zich realiseren dat wij essentieel zijn.' De keuze voor een strijdbare opstelling past, zo meent Vos, bij de sportscholen, die vrijwel allemaal een vechtsport afdeling hebben. ,,Op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: we kunnen niet langer stil zitten, we worden als een soort lammetjes naar de slachtbank geleid. "

,,Natuurlijk weet je, dat je in een kort geding tegen de Staat beperkte kansen hebt. Maar als je het gevecht niet aangaat, gebeurt er helemaal niets. En op basis van dit vonnis gaan we verder kijken naar juridische mogelijkheden. Om een helder en gefundeerd beleid te krijgen, maar bijvoorbeeld ook om realistische compensatie af te dwingen, via een bodemprocedure."

,,Om in vechtsport termen te blijven: Het is natuurlijk jammer dat we deze ronde hebben verloren, maar de wedstrijd is nog lang niet afgelopen. En we hebben laten zien waar we voor staan: in beweging komen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws