Spong: 'Doping excuus om mij uit gevecht met Usyk te halen' Nieuws
Nieuws

Spong: 'Doping excuus om mij uit gevecht met Usyk te halen'

Spong: 'Doping excuus om mij uit gevecht met Usyk te halen'
Spong: 'Doping excuus om mij uit gevecht met Usyk te halen'

Tyrone Spong kon zijn ogen niet geloven toen hij moest lezen dat hij van doping gebruik wordt beschuldigd.

Het ongeslagen zwaargewicht boksen was verrast om te lezen over zijn positieve test op een verboden stof voordat hij er rechtstreeks over hoorde via zijn eigen team. De organisatie en promotor Eddie Hearn meldde al snel dat Spong uit het gevecht met Usyk is verwijderd.

ZIE OOK>> Tyrone Spong positief getest op doping: gevecht met Usyk afgelast

"Dit is kwade opzet," zegt Spong tegen BoxingScene.com. "Ik ontken ten stelligste dat ik ooit de stof heb gebruikt die in het VADA-rapport wordt genoemd. Ik heb gevraagd om het B-monster te testen in een laboratorium naar keuze. "Tests die vorige week op verzoek van de Illinois Boxing Commission zijn uitgevoerd, hebben, wat ik altijd heb geweten, aangetoond dat ik een schone bokser ben."

Kwade opzet

Wat Spong betreft, alles wat hij wil is dat deze kwestie de juiste kanalen doorloopt en dat hij de kans krijgt zijn naam te zuiveren en de grootste kans van zijn carrière te benutten. "Ik vraag Matchroom om publiekelijk te erkennen dat ik een paar dagen geleden negatief heb getest op alle prestatieverhogende middelen," zegt Spong.

"Elke negatieve bevinding is onmogelijk en naar mijn mening een manipulatieve poging om me uit dit gevecht te verwijderen. Ik heb vrijwillig ingestemd met VADA-testen omdat ik niets te verbergen heb. Ik zal niet rusten voordat ik van deze bizarre aantijging ben ontheven en alle juridische wegen zal volgen die voor mij beschikbaar zijn, inclusief het zoeken naar wettelijke schadevergoeding om deze fout te corrigeren. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws