Home / Nieuws / Boks Nieuws / DOPING: Tyrone Spong gesnapt, gevecht met Usyk afgeblazen

DOPING: Tyrone Spong gesnapt, gevecht met Usyk afgeblazen

DOPING: Tyrone Spong gesnapt, gevecht met Usyk afgeblazen

De grote kans om zichzelf internationaal op de bokskaart te zetten lijkt verkeken voor Tyrone Spong.

De Surinaams-Nederlands zwaargewicht boksen Tyrone Spong testte positief voorafgaand aan zijn bokswedstrijd van zaterdag 12 oktober. Matchroom Boxing-promotor Eddie Hearn kan op zoek naar een nieuwe tegenstander voor Usyk, nadat bij Spong het gebruik van de verboden stof clomiphene werd geconstateerd.

Usyk werd verondersteld om zijn zwaargewicht debuut te maken tegen Spong, een voormalige top kickbokser, in de Wintrust Arena in Chicago. De resultaten van de test van Spong kwamen maandagavond aan het licht. “VADA heeft contact met ons opgenomen om ons te informeren dat de test van Tyrone Spong een negatieve uitkomst had” zei Hearn.

Niet echt netjes

“Mijn mening is dat het slecht is dat mensen doping gebruiken. Het is volkomen respectloos,” vertelde Egis Klimas, de manager van Usyk, aan ESPN. “Usyk was niet erg gelukkig toen hij erachter kwam, natuurlijk. Hij bereidde zich hard voor op dit gevecht en de tegenstander probeert vals te spelen en een kortere weg te nemen.”

ZIE OOK >> Tyrone Spong de ring in tegen Oleksandr Usyk

Clomiphene wordt gebruikt als vruchtbaarheidsmiddel bij vrouwen die niet ovuleren, maar het kan ook worden gebruikt om het testosteronniveau bij mannen te verhogen.

Bekijk ook

Nederlander Hubert Geven alsnog in blote vuist boksfinale

Geven die eerder gepland stond om de finale te vechten

🎥 | BOKSKONING: Tyson Fury groots onthaald in Engeland

Tyson Fury keerde dinsdag

DUH: Wilder vs Fury 3, pak te zwaar, ontslagen trainer en meer

Diverse media melden dat Deontay Wilder