Semmy Schilt; Respect voor Filemon Wesselink! Nieuws
Nieuws

Semmy Schilt; Respect voor Filemon Wesselink!

Semmy Schilt; Respect voor Filemon Wesselink!

Semmy Schilt heeft respect voor Filemon Wesselink!

Berichten wij al eerder deze week dat Filemon Wesselink niet zal gaan vechten tegen Ajouad El Miloudi na een gedegen voorbereiding van beider heren. Duiken er her en der commentaren op van bekenden Nederlanders waar onder enkele topvechters.

Vechtsporten zijn hot

Semmy Schilt; Respect voor Filemon Wesselink!

Het was toch even schrikken voor Filemon, die al eerder een programma maakte waarin hij in korte tijd van een zoutzak in een perfect getraind fitness lichaam moest transformeren. Dit lukte hem en de beloning was een foto serie in een bekend fitness blad. Echter bleek hetzelfde concept maar dan vertaald naar de kickboks wereld een trede te hoog voor Filemon. Echter moet men dan een oordeel treffen, is het onwetenheid, of gewoon ver commercialisering van heet het topic? Want vechtsporten zijn immers hot en trendy.

Hart onder de riem

Echter vindt Filemon steun uit de hoek van Semmyn Schilt die hem via zijn Instagram account het volgende laat weten:

Respect voor Filemon! Wedstrijdjes zijn leuk. Vechtsport is andere koek, fysieke pijn is echt. Mentaal moet je echt willen winnen! In één van de reportages wordt er uitgelegd wat een K.O. Kan veroorzaken, de mogelijke gevolgen zijn geen spelletjes voor kijkcijfers.

Om Vechtsport echt geaccepteerd te krijgen moet er een wedstrijdvorm gezocht worden waarbij het K.O. slaan niet het doel is. Ik denk dat GLORY hier wel mee bezig is, als je de scores bekijkt van de computers daar wordt het aantal stoten, trappen geteld. Heb je percentages die vergeleken kunnen worden. De juryleden beslissen vaak op emotie, impact, en in het voordeel van bepaalde vechters in bepaalde omstandigheden.

Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat de mooiste gevechten zijn zoals in de Rocky films, na twintig knock down's en evenveel flashback's nog de wedstrijd winnen.
Door deze beeldvorming heeft de full contact vechtsport nog een lange weg te gaan. Nogmaals respect voor Filemon, ik kan mij voorstellen dat hij veel kritiek krijgt op zijn beslissing. In een "Schone sport" moet dit kunnen! Filemon kop ervoor!

Respect voor Semmy

Wij vinden dat zowel Semmy voor zijn hart onder de riem richting Filemon respect verdiend, en wat hij zegt is waar. Vechtsporten is niet zomaar iets waar je even in een aantal weken klaar wordt gestoomt om een ring te betreden. Vechters zoals Semmy Schilt, Remy Bonjasky en andere topvechters die ooit als moderne gladiatoren de ring betraden kunnen daarvan getuigen. De druk, het willen presteren en natuurlijk het doorzettingsvermogen is absoluut geen ding om licht te nemen.

Lees hier ons vorige verhaal over Filemon geeft op!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws