SCHANDALIG: Bekend Sportinstituut doelwit racisme Nieuws
Nieuws

SCHANDALIG: Bekend Sportinstituut doelwit racisme

SCHANDALIG: Bekend Sportinstituut doelwit racisme
SCHANDALIG: Bekend Sportinstituut doelwit racisme

Het Institut national du Sport (INSEP) aan de rand van Parijs is het doelwit geworden van een racistische groepering. Foto's van zwarte atleten werden beklad.

Maandagochtend werd ontdekt dat foto's van topatleten waaronder die van judoka Teddy Riner. Hij is tien keer wereldkampioen, achtmaal bij de zwaargewichten en tweemaal in de "open weight"-categorie en viermaal Europees kampioen. Hij nam ook drie keer deel aan judo op de Olympische Zomerspelen en is de huidige olympisch kampioen in de categorie zwaargewicht.

Ook de foto's van andere zwarte atleten werden beklad met de tekst neger en aap, het nieuws komt hard aan bij INSEP welke staat voor eenheid in de sport. Het instituut deed dan ook een verklaring uitgaan over het kwalijke incident. INSEP kan gezien worden als de Franse versie van Sportcentrum Papendal.

Kwalijke zaak

"INSEP veroordeelt met klem de racistische beledigingen die zijn ontdekt op foto's van atleten. Vanmorgen werden racistische beledigingen ontdekt op foto's van atleten van de Rio Games, geplaatst op de buitenpoorten van INSEP in het hart van het Bois de Vincennes,"aldus een persbericht van INSEP.

"Afgezien van de verbazing die door alle INSEP-teams, atleten, coaches, agenten en partners, wordt er ook veel woede uitgedrukt. Een atleet beledigen is het INSEP beledigen. INSEP is de campus van sportieve excellentie, een model dat slaagt in grote internationale competities en de kleuren van Frankrijk hoog draagt. "

Niet laten intimideren

INSEP is een campus waar honderden atleten wonen, elkaar kruisen, elke dag trainen, in een geest van solidariteit, broederschap en met respect. INSEP is een campus waar atleten naast hun opleiding komen studeren, waar ze leren burger te worden en waar samenleven krachtig wordt belichaamd."

“INSEP is het beeld van Frankrijk, van zijn rijkdom ontleend aan zijn diversiteit: vrouwen, mannen, van alle leeftijden, van alle groottes, van alle sociale achtergronden en van elke afkomst, die elke dag overtreffen en hun droom najagen: Voor Frankrijk winnen. "

"We zullen ons hoofd niet buigen, we zullen geen grond geven aan haat, lafheid en domheid. Vandaag bied ik mijn vriendelijke en onwankelbare steun aan degenen die persoonlijk worden aangevallen," zegt Ghani Yalouz, directeur-generaal van INSEP.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws