BLACK LIVES MATTER: Vechtsport organisatie houdt racist in dienst
Home / Nieuws / BLACK LIVES MATTER: Vechtsport organisatie houdt racist in dienst

BLACK LIVES MATTER: Vechtsport organisatie houdt racist in dienst

Photo by Clay Banks on Unsplash

FloSports een bekende vechtsport organisatie zegt Black Lives Matter te steunen. Echter houden zij wel een racistische vechter in dienst.

Website Bloody Elbow die bekend staat om het ontmaskeren van misstanden meldt dat FloSports foutief bezig is. FloSports zegt achter Black Lives Matter te staan. Maar houden een racistische Braziliaanse Jiu Jitsu vechter in dienst.

Hekel aan Afro Amerikanen

De vechter heeft de afgelopen maanden controversiële en racistische uitspraken heeft gedaan over Afro-Amerikanen en Aziaten. Het zou gaan om Gordon Ryan, een gerenommeerde BJJ-kampioen die bekend staat om zijn racistische opmerkingen.

Recentelijk richtte Ryan zich op de Black Lives Matter-protesten die in de Verenigde Staten en over de hele wereld plaatsvinden. Zijn Instagram-account is doorspekt met extreemrechtse uitspraken. De zelfbenoemde worstel ‘koning’ van worstelen heeft naam gemaakt als een van de meest controversiële en onsmakelijke figuren in de sport.

Geduchte racist

Vooral met zijn racistische en xenofobe opmerkingen en posts op sociale media. Hij heeft een record van 140-8-3. Hij boekte overwinningen op Garry Tonon, Dillon Danis, Alexandre Ribeiro, Keenan Cornelius, Josh Barnett, Aleksei Oleinik en Gabriel Gonzaga.

Foto via Bloody Elbow

Bloody Elbow geeft aan dat het nobel van FloSports is om achter Black Lives Matter te staan. Maar ondertussen een geduchte racist in dienst houdt. Bloody Elbow heeft FloSports om een reactie gevraagd maar deze heeft niet gereageerd.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page