Ex-UFC’er krijgt 8 jaar celstraf voor rol in drugsbende – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ex-UFC’er krijgt 8 jaar celstraf voor rol in drugsbende

Ex-UFC’er krijgt 8 jaar celstraf voor rol in drugsbende

Rob Broughton voormalig UFC-zwaargewicht ook bekend als ‘The Bear’, is veroordeeld voor zijn rol in een in Liverpool gevestigde bende, die verantwoordelijk is voor een grootschalige cocaïnehandel. Broughton’s laatste gevecht was in 2015, een overwinning op Marcin Bocian bij ICE FC 6 in 2015.

De Liverpool ECHO meldt dat het voormalig UFC-zwaargewicht een handhaver was voor de bende en ruim 30 miljoen aan contant geld vervoerde. De Britse justitie had het proces ingezet tegen de vermeende leiders van de bende, de broers Alan en John Tobin. Zo kwam ook de ex-vechter in beeld.

Flink brommen

Broughton werd door de bende ingezet om indien nodig op gewelddadige manier geld te incasseren. Aanklagers zeggen dat Broughton geen direct contact had met drugs, maar zich bezig hield met de incassopraktijken. In 2018 namen de autoriteiten 186 kg 90% pure cocaïne in beslag onder de vloerplanken van een speciaal op maat gemaakt voertuig.

Na de vondst werd vastgesteld dat het voertuig van de Tobi’s was. Alan Tobin kreeg een gevangenisstraf van 20 jaar en John Tobin kreeg een gevangenisstraf van 19 jaar en acht maanden. De rechter veroordeelde Broughton vervolgens tot acht en een half jaar gevangenisstraf.

Bekijk ook

Nordine Mahieddine onder vleugels ex-trainer Badr Hari

Nordine Mahieddine, Glory zwaargewicht is toegevoegd aan het team van toptrainer Said El Badaoui

Afgedankte UFC’er Sanchez niet welkom bij Bellator MMA

Diego Sanchez zijn dagen in het MMA-vechten lijken te zijn geteld.

IDIOTEN: ‘Floyd, Paul, DILDO Danis en alle andere zijn circus artiesten’

Michael Bisping heeft geen goed woord over voor Floyd Mayweather, Logan en Jake Paul, Dillon Danis en alle andere 'idioten'

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page