Ringrel Ben Saddik en Verhoeven: Uitslag onderzoek kan verrassen Nieuws
Nieuws

Ringrel Ben Saddik en Verhoeven: Uitslag onderzoek kan verrassen

Ringrel Ben Saddik en Verhoeven: Uitslag onderzoek kan verrassen

Het recente incident tijdens de Glory Grand Prix in het GelreDome op 9 maart, waarbij Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven betrokken raakten, heeft de kickbokswereld flink op zijn kop gezet.

De Glory kickboksorganisatie heeft vorige week aangekondigd dat er een onderzoek is ingesteld naar de gebeurtenissen van die avond. Die de meningen verdeelt, waar tegenstanders deze bekritiseert en aan de andere kant extra spanning aan het kickboksen zou toevoegen.

Onverwachte wending

De Grand Prix kreeg een verrassende wending door de aanwezigheid van de Marokkaanse topvechter Jamal Ben Saddik. Hoewel hij niet deelnam aan het acht man toernooi, zorgde zijn verschijning, samen met teamgenoot Nabil Khachab op weg naar de ring, voor flink wat opschudding.

Later die avond escaleerde de situatie toen Ben Saddik een trap in de richting van Verhoeven uitvoerde, die zijn doel miste. Het incident leidde tot chaos in de ring, met beveiligers die Ben Saddik probeerden te bedaren. Teamleden van Verhoeven en Ben Saddik die zich in het tumult mengden zorgde voor extra spanningen. Dit heeft Glory ertoe aangezet om een grondig onderzoek in te stellen.

Het onderzoeksproces

Het onderzoek naar dit incident wordt in de regel uitgevoerd door de sanctionerende bond, in dit geval de V.O.N., die verantwoordelijk is voor alle gebeurtenissen rond het evenement en na ieder Glory event een rapportage maakt. De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) kan ook betrokken raken, deze kan via haar tuchtcommissie sancties uitspreken, zo meld een V.O.N. official.

Het is nog afwachten welke gevolgen het incident zal hebben voor de betrokken partijen. Gezien er niemand zover bekend gewond raakte, kan een eventuele straf of boete mogelijk meevallen voor beide betrokken partijen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws