🎥 Jamal Ben Saddik bezorgt Rico Verhoeven grootste angstmoment ooit in carrière Nieuws
Nieuws

🎥 Jamal Ben Saddik bezorgt Rico Verhoeven grootste angstmoment ooit in carrière

🎥 Jamal Ben Saddik bezorgt Rico Verhoeven grootste angstmoment ooit in carrière

Jamal Ben Saddik blijkt Glory kampioen Rico Verhoeven zijn meest angstaanjagende moment ooit in zijn leven te hebben toegebracht, in diens carrière. Verhoeven geeft in een Podcast toe dat de Marokkaanse atleet waar hij momenteel weer midden mee in een opgelaaide vete zit, hem flink heeft geraakt.

Rico Verhoeven, de onbetwiste kampioen in het kickboksen, heeft in een recent interview met Gary Vaynerchuk (GaryVee) opvallende onthullingen gedaan over zijn carrière. Het interview, dat volgde op zijn overwinning in het Glory Grand Prix toernooi, bood een zeldzaam inzicht in de emoties en ervaringen van Verhoeven tijdens zijn decennium van dominantie in de sport.

Het gevecht tegen Jamal Ben Saddik

Tijdens het gesprek met GaryVee kwam aan het licht dat Rico Verhoeven het gevecht tegen Jamal Ben Saddik beschouwt als het meest angstaanjagende moment van zijn kickbokscarrière. Deze bekentenis kwam na een vraag over de mogelijkheid van het verliezen van zijn wereldtitel, waarop Verhoeven zonder aarzelen "Ja" antwoordde, verwijzend naar hun confrontatie in 2021. Dit gevecht, dat zowel fysiek als mentaal uitdagend was, resulteerde in een ernstig opgezwollen oog voor Verhoeven, maar uiteindelijk wist hij de overwinning veilig te stellen.

"Door een moment van onachtzaamheid werd ik geraakt in mijn oog, wat tijdens het duel begon op te zwellen tot het bijna volledig dicht zat. Desondanks wist ik in de vierde ronde de overwinning naar me toe te trekken; een situatie die uiteindelijk toch positief eindigde," verklaart Verhoeven.

De Glory Grand Prix

De wedstrijden tegen Jamal Ben Saddik, waarvan Verhoeven er twee van de drie won, markeren belangrijke momenten in zijn carrière. Verhoeven gaf toe dat hij tijdens hun laatste gevecht "te comfortabel" werd, een mindset die hem bijna zijn titel kostte. Deze confrontaties benadrukken de constante strijd en de noodzaak voor zelfreflectie, zelfs voor een kampioen.

Verhoeven deelde ook zijn ervaringen tijdens het Glory Grand Prix toernooi, dat hij als de zwaarste avond van zijn carrière bestempelde. Ondanks de verwachtingen, onthulde Verhoeven dat de overwinning allesbehalve gegarandeerd was. Een bijzonder moment was toen hij door Levi Rigters naar de grond werd gebracht met een spinning backfist, een gebeurtenis die Verhoeven dwong snel te herstellen en uiteindelijk de overhand te krijgen.

Relatie met vriendin weegt zwaarder dan de overwinning

Voor Rico Verhoeven heeft het winnen van de Glory Grand Prix niet per se een extra betekenis toegevoegd aan zijn carrière. Hij benadrukte dat het moment met zijn vriendin na de wedstrijd zwaarder woog dan de historische overwinning zelf.

Deze uitspraak onderstreept Verhoeven's benadering van zijn carrière en leven: een constante balans tussen de passie voor zijn sport en de waarde van persoonlijke momenten buiten de ring.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws