Rico Verhoeven kritisch over Glory's strengere dopingcontroles! 'Niet eerlijk' Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven kritisch over Glory's strengere dopingcontroles! 'Niet eerlijk'

Rico Verhoeven kritisch over Glory's strengere dopingcontroles! 'Niet eerlijk'

Rico Verhoeven heeft zijn mening geuit over het recent aangescherpte anti-dopingbeleid van de bekende kickboksorganisatie Glory. Hoewel hij het initiatief verwelkomt, heeft de zwaargewicht kampioen enkele reserves over het toezichtproces.

Kampioen Verhoeven, die na een herstelperiode van een blessure in november zijn rentree zal maken in de ring, heeft aangegeven dat het nieuwe beleid nog ruimte voor verbetering heeft. Hij vergeleek de situatie met "een slager die zijn eigen vlees keurt", waarbij hij bedoelde dat de dopingtests worden uitgevoerd door een commerciële partij in plaats van een onafhankelijk orgaan.

Strengere maatregelen en extra controles

Dopinggebruik is een aanzienlijk probleem binnen de vechtsportwereld, en Glory heeft in de afgelopen anderhalf jaar strenge schorsingen opgelegd aan vechters die positief testten op verboden stoffen. Onder de geschorste atleten bevonden zich bekende namen zoals Jamal Ben Saddik, Alistair Overeem, Luis Tavares en Cihad Kepenek.

Om dit probleem aan te pakken, heeft Glory onlangs aangekondigd dat het niet alleen na wedstrijden, maar ook onaangekondigd tijdens trainingssessies dopingtesten zal uitvoeren. De organisatie heeft zelfs een lijst van gecontroleerde vechters op haar website gepubliceerd, als onderdeel van haar transparantie-initiatief. Sinds april zijn er in totaal zestien dopingtesten uitgevoerd bij veertien verschillende kickboksers.

Internationale samenwerking en nieuwe verantwoordelijkheden

Glory heeft een gerenommeerde Amerikaanse dopingjager, Nadia Silk, in dienst genomen om het extra toezicht op de dopingcontroles te coördineren. De organisatie werkt samen met het International Testing Agency (ITA), een onafhankelijke non-profitorganisatie die in 2018 werd opgericht op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Deze organisatie voert momenteel anti-dopingprogramma's uit voor zestig verschillende sporten over de hele wereld.

Glory heeft met trots verkondigd dat het door deze stappen te ondernemen, aantoont dat het de strijd tegen doping serieus neemt en dat het zijn voortrekkersrol in het anti-dopingbeleid binnen de vechtsportwereld handhaaft.

Verhoeven's perspectief en verdere stappen

Rico Verhoeven, die zelf een voorstander was van de aanscherping van het Glory-dopingbeleid, heeft benadrukt dat hoewel dit een belangrijke stap is, er nog meer gedaan moet worden om het probleem volledig uit te roeien. Hij benadrukte dat dopinggebruik niet alleen de competitie beïnvloedt, maar ook de gezondheid van de atleten in gevaar brengt en een niet erlijk voordeel beidt aan gebruikers.

In de afsluitende opmerkingen benadrukte Verhoeven dat het gebruik van doping in de vechtsport aanzienlijke voordelen kan opleveren, zoals verbeterde conditie en kracht. Hij prees de verbeteringen in het dopingbeleid van Glory, maar wees erop dat er nog meer stappen moeten worden ondernomen om een eerlijke en schone sportomgeving te waarborgen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws