Rico Verhoeven: “Er is niemand die ook maar bij me in de buurt komt” Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven: “Er is niemand die ook maar bij me in de buurt komt”

Rico Verhoeven: “Er is niemand die ook maar bij me in de buurt komt”

Het was een bewogen jaar voor Rico Verhoeven. Hij kreeg een kind, verloor zijn vader en verdedigde met succes zijn wereldtitel.

In een interview met mannenblad FHM zegt de wereldkampioen dan ook dat er niemand aan zijn niveau kan tippen. “Ik denk niet dat ik er ook maar iemand op dit moment bij mij in de buurt komt. Zonder arrogant te zijn, maar er is geen vechter die aan mijn niveau kan tippen. Ik steek er met kop en schouders bovenuit”, aldus Rico.

De belangrijkste factor daarin is de fitheid van de kickbokskampioen.

“Veel van mijn wedstrijden win ik omdat ik conditioneel sterker ben dan mijn tegenstander,” zegt Verhoeven. “Ik kan niet zeggen dat ik perse harder train of fitter ben van anderen, maar misschien heb ik een andere mindset. Als ik verlies op conditie dan verlies ik niet van mijn tegenstander, maar van mijzelf. Ik heb geen trainer nodig om mijn conditie te trainen, dat kan ik allemaal zelf. Op conditie verliezen mag gewoon niet gebeuren. Dat bestaat niet.”

Foto: James Law
Foto: James Law

Hij is al vier jaar op rij wereldkampioen, waar zit de uitdaging dan nog?

Rico: “Ik heb iedereen wel gehad van mijn sport. Er is geen kickbokser meer waar ik heel graag tegen zou willen vechten. Het zou me wel heel tof lijken om een crossgevecht te doen richting het boksen. Anthony Joshua uit Engeland lijkt mij dan wel een uitdaging. Dan spelen we een kickbokspartij en een bokspartij en komen we allebei in elkaars wereld. Zo open je een hele nieuwe deur, dus dat soort dingen lijken me heel leuk. Verder ben ik nu gewoon de beste en wil ik de beste blijven.”

Badr: Het is niet zo dat ik Badr heb uitgedaagd.

Ik zei alleen: ‘dit is de wedstrijd die de mensen willen zien. Dus waarom niet nog een keertje doen? Ga trainen en laten we de partij nog een keer zetten’. Daarna is het aan Glory om de wedstrijd te regelen. “Wij kunnen allebei aantonen dat we willen en dat we willen zetten, alleen waar is nog niet zeker. De Amsterdam ArenA zou natuurlijk te gek zijn. Laten we hopen dat het goed komt, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Lees op FHM.nl het interview met Rico Verhoeven

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws