Rico Verhoeven: 'Dit heeft mij meer dan 10 jaar gekost' Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven: 'Dit heeft mij meer dan 10 jaar gekost'

Rico Verhoeven: 'Dit heeft mij meer dan 10 jaar gekost'

Rico Verhoeven staat al jaren aan de top van het wereldwijde kickboksen, om daar te komen ging de kampioen legde de kampioen een lange weg af.

OVer vier weken verdedigd Rico Verhoeven zijn Glory zwaargewicht titel tegen interim kampioen Tariq Osaro. Een gevecht tussen de gevestigde orde en een opkomende ster. Gisteren tijdens de persconferentie voor het gevecht die ruim van tevoren was gepland lieten Verhoeven en Osaro er geen gras over groeien, het wordt een harde strijd.

Verhoeven die veel vragen te beantwoorden kreeg was duidelijk, 'het heeft mij 10 jaar gekost om hier te komen en te blijven.' Zowel Verhoeven als Osaro zijn meesters in het visualiseren van hun doelen met het beoogde resultaat, winnen. Naast dat is er ook inspanning nodig.

Hard werken loont zich altijd

"Het is elke dag hard werken en hard werken wordt uiteindelijk beloond", zegt Verhoeven. "Denk niet ik heb nu een dag hard gewerkt en morgen is het resultaat daar, zo werkt het niet, maar wel op de lange termijn." Ook zei Verhoeven als voorbeeld zich jaren te hebben gevisualiseerd bij een bekende sportwagen dealer ooit een auto te willen kopen.

"Ik reed daar vaak langs als ik ging trainen in Utrecht, en ik dacht ooit koop ik mijzelf daar een vette wagen. En dat is gelukt, maar ook dit koste mij 10 jaar. Op 4 november zal blijken wie de beste visualisatie van de winst voor zich heeft gehad, Verhoeven of Osaro. Hoe het ook zij het wordt een allesbepalend gevecht voor beide topatleten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws