Renzo Gracie en Kazushi Sakuraba in rematch bij ONE Championship Nieuws
Nieuws

Renzo Gracie en Kazushi Sakuraba in rematch bij ONE Championship

Renzo Gracie en Kazushi Sakuraba in rematch bij ONE Championship

18 jaar na hun legendarische gevecht bij PRIDE 10 zullen Gracie en Sakuraba weer tegenover elkaar staan

Het was een gevecht dat geschiedenis in Japan maakte, en die de ooit onoverwinnelijke geachte Gracies hun meest dramatische verlies toebedeelde en de reputatie van Sakuraba versterkte. Renzo Gracie vs. Kazushi Sakuraba vond plaats in augustus 2000 als onderdeel van PRIDE FC 10 en eindigde met een gebroken arm voor Renzo arm door een kimura greep waarvan hij weigerde af te tikken. Nu komen hoogstwaarschijnlijk de geduchte MMA experts van weleer terug naar de kooi.

Renzo Gracie en Kazushi Sakuraba in rematch bij ONE Championship

Geruchten gebaseerd op uitspraken van Gracie en ONE Championship CEO Chatri Sityodtong

Nu zullen de twee naar verluidt 18 jaar later opnieuw onder ONE Championship in een gevecht tegenover elkaar staan dat kan eindigen als een echt gevecht of een speciale grapplingwedstrijd. MMA-website TheBodyLockMMA rapporteerde als eerste het nieuws met citaten van Renzo Gracie en ONE Championship CEO Chatri Sityodtong. Gracie, die aan het woord was in de ONE Elite Retreat in Boracay, Filippijnen, heeft aangekondigd dat hij onlangs heeft getekend voor ONE Championship. Chatri Sityodtong, Chairman en CEO van ONE Championship, bevestigde de verklaring door te vertellen dat Gracie zal vechten met Kazushi Sakuraba in zijn debuut met de organisatie.

Renzo Gracie zal zijn debuut maken in ONE Championship. Hij gaat met Sakuraba vechten.

De mogelijkheid dat dit een echt gevecht zal zijn is groot, aangezien Gracie en Sakuraba al in 2014 betrokken waren bij een grotendeels saaie grappling-wedstrijd in Metamoris 5. Sakuraba is onlangs in een worstel partij met Frank Shamrock in de ring geweest bij een RIZIN-evenement in oktober onder strijdregels. Het gevecht was ook een grote teleurstelling, met bijna helemaal niets spannends. Dat lijkt al te vaak het geval te zijn wanneer ouder wordende legenden terug komen in vechtsporten: het spookbeeld van verliezen wordt zo groot dat er niets betekenisvols gebeurt. Met Renzo Gracie nu 50 en Sakuraba 48 is het moeilijk voor te stellen dat er veel meer te geven is in de kooi. Er is nog geen datum vastgesteld voor dit gevecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws