Ramadan: Kickboks scholen zetten 's nachts deuren open Nieuws
Nieuws

Ramadan: Kickboks scholen zetten 's nachts deuren open

Ramadan: Kickboks scholen zetten 's nachts deuren open

Voor topkickboksers binnen de moslimgemeenschap brengt de ramadanperiode een unieke uitdaging met zich mee. Ondanks de vastenperiode, waarin van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten of gedronken mag worden, blijven deze atleten hun trainingen voortzetten.

De vastenmaand leidt niet tot een pauze in hun sportieve activiteiten, maar vraagt om aanpassingen om op topniveau te blijven presteren.

Aangepaste trainingsschema's

Tijdens de ramadan worden de reguliere trainingsschema's aangepast. Veel sportscholen en vechtsportorganisaties, waaronder de Amerikaanse UFC, introduceren nachttrainingen. Dit stelt moslimvechters in staat om na zonsondergang, wanneer het vasten gebroken is, te trainen. Dit toont de flexibiliteit en het respect van de sportwereld voor de religieuze praktijken van deze atleten.

Ramadan: Kickboks scholen zetten 's nachts deuren open

Respect voor de vastenperiode

Gerenommeerde vechters zoals wereldkampioen Khabib Nurmagomedov, ondanks een wedstrijdpauze, en Jamal Ben Saddik, voortzetten hun trainingen met aanpassingen tijdens de ramadan. Deze periode van bezinning en onthouding wordt door de atleten niet alleen gezien als een fysieke, maar ook als een spirituele test.

Tips van Jamal Ben Saddik voor de Ramadan

Jamal Ben Saddik deelt zijn ervaring en tips voor het handhaven van sportprestaties tijdens de ramadan. "Het is essentieel om je lichaam te voorzien van wat het nodig heeft wanneer je mag eten. Voel je zwak is onvermijdelijk. Zorg voor voldoende rust en haal het maximale uit je trainingen," benadrukt Ben Saddik.

jamal ben saddik

Het illustreert de toewijding en het doorzettingsvermogen dat vereist is om te excelleren in topsport tijdens deze heilige maand.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws